1. september…jutri…šolski zvonec že zvoni in kliče svoje zveste (?) učence v šolske učilnice. Veselje in neučakanost, a hkrati naveličanost in “žalost” da se pouk spet začenja.

Ko zadnje dni poslušam po vseh mogočih radijskih postajah, da bodo naše ceste spet preplavili šolarji: prvošolčki, drugošolčki in ne vem kateri še šolčki:) si ne morem kaj, da se ne spomnim svojih šolskih dni. Pa saj ni dolgo tega, si pravim, ko sem se sama vsako leto znova usedla v šolske klopi, ko smo s sošolci debatirali, kje vse smo bili čez poletne dni, kdo je doživel več pustolovščin in kaj nas vse čaka to šolsko leto. Ko smo s sošolkami šepetale, kateri od fantov nam je letos všeč in se odločale, kakšen “nickname” mu bomo pripisale, da nihče od nepovabljenih ne bo vedel, ko bomo govorile o svojih simpatijah:)

Potem pa si rečem, o draga moja senorita, pa je, veš, že kar nekaj let je od tega, ko si bila ti prisotna v osnovnošolskih klopeh in se vprašam, pa zaboga, kdaj so šla ta leta mimo. Ko mi je bilo učenje enostavno odveč, ko smo tople jesenske dni preživeli zunaj in se še vedno igrali skrivalnice, in ko je zapadel prvi sneg ter smo komaj čakali, da se ga nabere toliko, da se bomo otroci lahko kepali. Ah, kako lepa leta so bila to, tako brezskrbna, preprosta in simpatična.

Spomnim se tega veselja, ko smo obiskali knjigarno in navdušenja, ko sva si s sestro kupili nov nalivnik, barvice, puščico pa nalepke…uhhh…veselju enostavno ni bilo konca. In potem sva vse še ne vem kolikokrat doma pregledali, pripravili zvezke, nalepili nalepke in čakali dan začetka pouka. Tako je bilo prvih nekaj razredov osnovne šole, vse starejši sva namreč bili, bolj sta to veselje in navdušenost splahneli.

Ni kaj, lepi spomini, take želim tudi tistim malim bistrim glavicam, ki bodo jutri dobile tiste lepe rumene rutice in se bodo prvič srečale s šolskimi klopmi.

  • Share/Bookmark


En odgovor v “In šola je spet tu…”

  1.   sašQ pravi:

    res hudo napisan :) dj še hihih

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !