Enostavno se moram jeziti, ker katastrofalno obnašanje ljudi, mi danes enostavno ne gre v glavo. Sedaj se zavedam, kako pomembna je vzgoja v otrokovem življenju in si mislim, da se moram svojim staršem zahvaliti, da sem danes taka kot sem. Ker ne vem, kako drugače naj si sicer razlagam obnašanje ljudi, če ne s tem, da so bili očitno slabo vzgojeni.

Kje so ostale besede hvala in prosim, kje je dober dan? Zakaj ne drži več lep pregovor: Lepa beseda lepo mesto najde? Zakaj danes nekaj dosežeš samo, če si tečen in povzdigneš glas? Zakaj se to sprašujem? Ker me zanima ali sem jaz kriva, da mora neka bančna uslužbenka delati in zato svojo jezo stresa name, ali pa, da ima uslužbenec na bencinskem servisu danes pač nočno in me pogleda kot, da me bo zdaj zdaj ubil s pogledom? Ne vem, mislim, da ne. In zakaj me te stvari tako motijo? Zato, ker že kar nekaj časa delam v službi, kjer imam vsak dan opravka z ljudmi, s strankami in zase vem, da si enostavno ne morem dovoliti takega obnašanja. Vem, da ima vsakdo včasih slab dan ali pa osebne težave, vendar to v službi enostavno ne sme obstajati. In potem pravijo, da je kupec kralj! Oh seveda, ko mi tista blagajničarka v Mercatorju “zabriše” kovance tako, da skoraj zletijo po tleh.

Po drugi strani pa me motijo tudi ljudje, ki pridejo nekam opravit neko storitev, recimo, da pridejo ‘napolnit svojega jeklenega konjička’ na bencinski servis in se tam do prodajalca obnašajo, kot da je zadnja smet na tem svetu. Zakaj? Ali mislijo, da so boljši, ker vozijo avto neke prestižne znamke, ker so bogatejši, ker so lepši, ker imajo “boljšo” službo? Manire je potrebno namreč imeti tako v vlogi prodajalca kot tudi stranke. Človeku včasih lahko polepša dan že lep nasmeh ali pa, ko ti nekdo s prijetnim tonom glasu reče: Najlepša hvala, kako ste prijazni. Ampak tega je na žalost vse manj. Vsaj zdi se mi tako.

Tako, da hvala vsem tistim, ki znate biti prijazni v vlogi obeh strani pa en lep sončen dan vsem :)

  • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Please behave :)”

  1.   Dajana pravi:

    Ja. Zakaj misliš, da morajo v Ameriki, v Avstraliji, pa še kje, vprašati: “Hi, how are you today?” – preden sploh kdo kaj reče? Zakaj misliš, da imajo v trgovinah napisana pravila, da MORAJO prodajalci reči najprej: “Dober dan” in na koncu: “Hvala”? In če si to prisiljen enkrat narediti, potem ti pač preide v navado. In tudi stranka, ki pride nasršena nekam, ne more dolgo grdo pogledati, če ga lepo ogovoriš in se mu zahvališ. ;)

  2.   senorita pravi:

    Očitno bodo ta pravila potrebna tudi pri nas, ker tako obnašanje nikamor ne pelje.

  3.   Vsenaoblog » Urednikovanje blogosa pravi:

    [...] nekaj objav, ki bi si zaslužile mesto v siolovem okenčku za traffic boost: – čuvaj zobe – please behave :) – in če že hočete – basket [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !