Sicer nisem nek pristaš McDonald’sa, ne samo zaradi nezdrave in kalorične hrane (kot, da se ful zdravo prehranjujem ;) ), pa tudi zaradi tega, ker moram pustiti tam kar nekaj eurov, če se dejansko želim najesti, vendar sem danes vseeno zašla tja. Ker se je moj želodček pač preveč oglašal in McDonald’s vidim že skozi okno. Je bil najbližja varianta. Saj pravijo, da v sili hudič še muhe žre, in jaz sem jih ;)
Ena hudo slaba izkušnja z lokalnim McDonald’som me je že doletela. Takrat smo bile s kolegicami tako zelo nasršene (beri: raspizdene), da smo v knjigo pohval in pritožb napisale eno prijazno sporočilce. Res je bilo prijazno, ohranile smo bonton ;)
V zadnjem času pa mi gre ‘prekleto’ na živce, da ko naročiš eno stvar (npr. danes jaz cheeseburger), ti ‘prijazni/a’ prodajalec/ka zraven postavi še triljon vprašanj. A dam mogoče še pomfri zraven? NE! A boste kaj spili poleg tega? NE! Kaj pa kej sladkega, kak sladoled, mogoče pita? PA NEEEE! Give me my fuckin’ burger pa nehaj mi že ponujat cel vaš menu, če bi še kaj hotela, bi verjetno rekla. Se ti ne zdi???
To se mi zdi tako, kot da če bi človek prišel v trgovino in prodajalko na delikatesnem oddelku prosil za 20 dag posebne ;) , ona bi pa rekla, a dam mogoče še sir zraven? Kaj pa kake kisle kumarice? Boste mogoče še kakšen krof za po kosilu? :D Si predstavljate to? Meni bi se zmešalo :mrgreen:
Že tako ali tako ne maram prodajalcev, ki so preveč vsiljivi, od takega zanalašč ne bom nič kupila. Tako, da prosim – kupec je kralj ;) in kralj ve, kaj hoče :D Nehajo naj mi ponujat stvari! Ufffff…

P.S. (19.10.) Hehe :D moram se smejat. Danes zjutraj grem v eno malo ‘restavracijo’ na kavico in natakarica me vpraša, če bom še kaj zraven. Pa sem mislila, da mogoče misli kak sok ali kaj, in rečem ne hvala. Pa me vpraša še enkrat: “Mogoče kak rogljiček ali zavitek?” Sem se samo nasmehnila in dejala, ne hvala ne bi :D Upam, da ne bodo tudi tu postali MD ;)

 • Share/Bookmark


10 odgovorov v “A boste še pomfri? Kaj pa kej za popit?”

 1.   pavot pravi:

  lol, no :D dobr post ja, tut mene moti ta vsiljivost, še bolj pa fejkana prijaznost.

  Najhujši pa so tisti prodajalci, ki ti ko npr. v trgovini probaš npr. hlače in je več kot očitno,da ne stojijo dobr, pa te še vedno prepričuje, kok so kul in da bi sem pasala ta majčka, ta pulover. etc. fak no, za popizdt :s

 2.   Fetalij W. Tyschew pravi:

  kolikor jaz poznam MCD-ja, imajo uslužbenci zapisano (!!!), da ti lahko ponudi samo še eno drugo stvar oz. te samo enkrat vpraša, če boš še kaj.

  zdaj… ali je bila uslužbenka nova, ali pa se ni držala pravilnika in bo hitro odpuščena…

  če ti je pa ponudila samo eno stvar, pa ne vem, kaj se razburjaš.

 3.   vesna pravi:

  se strinjam, ja. gledala sem en dokumentarec o meku, s ksterim so menda celo dosegli, da so prepovedali to dodatno ponujanje pomfrija. samo da ne zaradi vsiljivosti, ampak zaradi problema prekomerne teže

 4.   Fetalij W. Tyschew pravi:

  zaljubljen v modro, eee, sinjor :D

 5.   senorita pravi:

  @pavot: ufff, men grejo tud taki na živce :)

  @fetalij: ne ponudila mi je tri stvari, tako kot sem napisala. Drgač pa nisem vedla, da majo to zapisano v pravilniku. Tko da ja, krivda očitno ne leži v uslužbencih ;)

  @vesna: a res al kaj? zanimivo.

 6.   Fetalij W. Tyschew pravi:

  u, pardon, napačen blog :D prekleti zavihki

 7.   Fetalij W. Tyschew pravi:

  stvar v tem njihovem “ponujanju” je taka… veliko ljudi pride not in točno ve, kaj bodo naročili. ko te pa prodajalka vpraša, če boš še slučajno to ali ono, se jih veliko odloči, da vzamejo še tisto stvar… psihologija. velik del zlatih lokov funkcionira na psihologiji… tako kot celo potrošništvo pravzaprav :D

 8.   vesna pravi:

  ja točno tko .. in ista fora je, ko ponujajo “ta velik meni za samo 2 € več” oz. neki v tem stilu – vse samo zarad dnarja :)

 9.   senorita pravi:

  @fetalij: ja sej štekam te marketinške fore, sam mene pa to po eni strani še bolj odvrne od dodatnega nakupa, če mi nekdo nekaj “vsiljuje”.

  @vesna: ja sej to so pa te psihološke fore s cenami, ki dejansko delujejo, 0,99 centov je pač manj kot 1€ :)

 10.   Kritik pravi:

  Supersize Me.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !