Ja, prijela me je totalna jesenska zaspanost, ali pa ji lahko rečemo kar utrujenost, čeprav bi zraven le-te bolj pasal pridevnik spomladanska. No, do te je še daleč :)

Ne maram zime in čeprav dostikrat tarnam, ko se začne jesen in na ta način zaključuje poletje, bi sedaj želela, da je v naših krajih nekoliko več jeseni. Zdi se mi namreč, da zima že zelo močno trka na naša vrata ;) In to mi ni prav nič všeč, ok priznam, da je lepo, ko zapade tisti prvi pravi sneg in je vse naokoli belo, kamorkoli pogledaš vidiš samo belino in oči se ti prav lepo spočijejo ob tem pogledu. Ja to mi je všeč, pa to, da je človek v tem času nekoliko več doma, prebere kakšno dobro knjigo ali pa pogleda film, se pogreje ob vročem čaju…ja te stvari so mi res všeč, ampak to je pa tudi vse :) Ne maram grozne gneče in počasnosti na cestah1, ko začne snežiti, ne maram tega mraza, ki mi seže do kosti, ne maram pogleda na nebo, ki je tako pusto, ni mi všeč, da ne vidim sončnih žarkov, niso mi všeč drevesa brez listja, ne maram rokavic, kape in šala. Ne maram nič od tega.

In la vida2?
Življenje in njegova minljivost, razmišljanje o vsem skupaj, čustva, ki so v meni, neke misli, ki se mi ‘motajo’ po glavi, odgovornost, pravo dejanje, pravilna odločitev, vprašanja, odgovori, komadi, v katerih se popolnoma “najdem”, nepovezane misli, bedarije? Vse to in še več se mi podi po glavi v teh utrujenih ‘jesenskih’3 dneh.

Nekaj si želim…
Ah, kdo bi me razumel? Grem na vročo čokolado :mrgreen:

La vida no se ha hecho para comprenderla, sino para vivirla. ~Jorge Santayana~ (Življenje ni ‘nastalo’ zato, da bi ga razumeli, temveč živeli.)

 1. kdo jo pa ;) [nazaj]
 2. življenje [nazaj]
 3. če se jim lahko reče jesenski ;) [nazaj]
 • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Jesenska zaspanost in ‘la vida’”

 1.   Darja pravi:

  Jaz te popolnoma razumem. Meni se toži po soncu, po jesenskih barvah, indijanskem poletju… Zima je lepa, če jo gledaš skozi okno, medtem ko v kaminu prijetno prasketa, v rokah držiš vročo skodelico kakava, zunaj pa naletava sneg…

 2.   diego pravi:

  rajši vidim, da mi je 5x vroče, kot da me 1x zebe

 3.   senorita pravi:

  @darja: aneda :) zimo je fajn gledat iz nekega toplega kotička in to je to, kar je pri zimi kul ;)

  @diego: jst tudi, še vedno sem rajš vsa ‘prešvicana’ kot premražena :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !