Tanny je včeraj pisala o prezgodnjem okraševanju trgovin v božično-novoletnem stilu in danes sem se spomnila, da se bodo kmalu že začela vprašanja v stilu: “Ti, kje boš pa za nov let?”, ki mi včasih malo (ampak res čisto malo ;) ) stopijo na žulj.

Zakaj? Zato, ker jih začnejo nekateri postavljati že v mesecu oktobru, kar je zame neprimerno ‘too early’. Pa saj ne vem, kje bom naslednji vikend, da bi že v oktobru vedela, kje bom za to famozno najdaljšo noč v letu. No, zaenkrat me do tega trenuka še nihče ni presenetil s tem vprašanjem1, kar mi popolnoma ustreza, ker je logično, da odgovora še ne poznam. Niti o tem še ne razmišljam, ker še ni december :D .

December je namreč mesec za ta vprašanja, pa za darila, za vse možne okraske, smrekce in tiste tri slavne može, za božično-novoletne večerje in podobne zadevščine. Ne november! Ta nima tu nič zraven!

Sicer se mi pa sam pojem silvestrovanja zdi včasih že tako zelo pretiran oz. vprašanja, kje boš in kaj boš počel. Kot da je ta noč res nekaj tako posebnega. Če nisi obkrožen s pravimi ljudmi, je tako ali tako vseeno, kaj počneš. Marsikatera ‘žurka’ zna namreč velikokrat biti lepša in boljša od novoletne. Odvisno je pač, kako si to noč vsak pričara na svoj način…

Aja, kje boste pol za novga leta :mrgreen: :lol: :mrgreen: 2

 1. hitro trkam ob les :D [nazaj]
 2. vprašanje je popolnoma brezpredmetno ;) [nazaj]
 • Share/Bookmark


12 odgovorov v “Ma že novo leto al kaj?!”

 1.   jagodica pravi:

  Se strinjam s teboj,da je “too early”! Saj sploh ni pol več tistega čara,ko se dva meseca prej že vsega naveličaš. Novoletni čas je tak itak še sam tržna niša za veleblagovnice. Brez veze!!!!

 2.   tanny pravi:

  ja se strinjam s tem, da je novembra totalno pretirano govoriti o kakršnihkoli žurkah.. mi smo lani čisto spontano naredili eno pri nas doma in bilo je svetovno… kdor pa misli iti malo dlje, pa mora sigurno malo prej splanirat kakšno stvar….

 3.   bamboo pravi:

  Kje bos pa za Novo leto? Hhehhe, malo te drazim, pa vseeno…mene to ze kak teden sprasuejejo, kje se bom nahajala… :( In ja, vse izgubi svoj car, predcasno…

 4.   senorita pravi:

  @jagodica: ja danes so res vsi prazniki totalno skomercializirani. Uff, je dolga ta beseda ;)

  @tanny: tiste spontane so najboljše, kot vse stvari v življenju :)

  @bamboo: a res? So že začel z vprašanji? Upam, da bodo mene zaenkrat še spustil :) Vsaj do konca meseca ;)

 5.   bamboo pravi:

  ja ze so zacel ja…

 6.   vesna pravi:

  eni začnejo s temi vprašanji že takoj po poletnih počitnicah :roll: poleg tega je pa cel problem organizirat še kak prednovoletni žur, ker so že vsi zasedeni – prvi petek v decembru smučanje, drugi petek mamo žur v službi, tretji petek sem z družino pol je pa že božič…. :D

 7.   senorita pravi:

  @vesna: že po poletnih počitnicah??? Uff, bog ne daj, da se mi še to naredi ;) Ja tele prednovoletne žurke, december je res naporen mesec, čist zabasan ;)

 8.   ninaa pravi:

  jaz ze govorim o tem…samo govorim, ker odlocim se tako v zadnjem momentu :lol: Je pa lepo ce to ˝carobno noc˝ prezivis s carobnimi ljudmi, na carobnem mestu…Zna biti fino! :)

 9.   senorita pravi:

  @ninaa: že al kaj? ;) je pa res ja, najpomembnejše je, s kom si na ta večer, ostalo se že vse nekako samo ‘poštima’ :D

 10.   lordwales pravi:

  Pravzaprav če sem iskren v mesto grem samo ob ponedelkih, kers em na vasi , pa še taktat grem raje na pohod. Mestu se en da izogniti, a na Koprskem v ponedeljek še nisem opazil okrašenih trgovin. Pred ljubljano imam trenutno fofijo, če pa me bo kakšna ta prava povabila na zmenek bom fofijo hitro premagal. En je že bil pa se ni obnesel.

  Drugače senorita super pišeš, a kaj razmišljaš o kakšni kolumni v medijih?

 11.   senorita pravi:

  @lordwales: jst drugače tudi še nisem videla okrašenih trgovin in upam, da jih še nekaj časa ne bom :D Sicer pa hvala za pohvalo :) če bi mi pa kdo ponudil pisanje kolumne, bi pa pomoje takoj sprejela, ampak nisem prepričana, da se komu zdim tako zelo dobra ;)

 12.   vesnina bluzenja » Objave » (veselo)decembrska pravila pravi:

  [...] od danes dalje. res da se nekateri ubadajo s tem že noro zgodaj (npr.po poletnem dopustu), ali pa vsaj v začetku novembra, ampak mene to ne gane preveč. če preveč pričakuješ od polnočne penine, si ponavadi [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !