…so zelo nevarno orožje, saj imajo neznansko moč. Lahko te popeljejo v višave in se nevedoč znajdeš med oblaki. Lahko pa te po drugi strani potisnejo na dno, tako da niti nisi več prepričan, da sploh obstajaš.

Besede so lahko prijetne ali prevzetne. Lahko te ranijo ali pozdravijo. Lahko te objamejo ali pred vrata postavijo. Lahko ti prinesejo solzne oči ali pa neznansko veselje do konca dni. Lahko so krivične ali pa resnične. Lahko so komične ali pa tragične. Lahko so zveneče ali drhteče. Lahko so nežne ali grobe. Lahko so veselje ali žalost. Lahko ti laskajo ali pa živčke kravžljajo.

Lahko so vse ali pa nič.

vir

So orožje, ki ga vsi uporabljamo vsak dan, vsako uro, minuto, sekundo. Včasih se ne zavedamo, kaj naše besede povzročijo tistemu, ki smo jih namenili in vse prevečkrat jih uporabljamo tako zelo brezglavo. Rečemo, kar nam ‘pade na pamet’ pa nam je potem, ko o vsem izrečenem razmišljamo žal. Vendar nekateri nikoli ne spoznajo, da so z le nekaj stavki nekoga ‘ubili’.

Besede so močne! Včasih več pomenijo tiste neizrečene…

Las palabras elegantes no son sinceras; las palabras sinceras no son elegantes.1 ~Lao-tsé~2

  1. ‘Elegantne’ besede niso iskrene; iskrene besede niso ‘elegantne’. [nazaj]
  2. kitajski filozof [nazaj]
  • Share/Bookmark


2 odgovorov v “Besede…”

  1.   vesna pravi:

    ja, besede so včasih razumljene premočno, ko jih nismo tako mislili, včasih pa premalo močno… eh, včasih je bolš bit tih :D

  2.   senorita pravi:

    Včasih je res najbolš bit tih :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !