Zadnje dni leta vsi delajo neke zaključke. Vsi v mislih premlevajo, kaj so letos storili dobrega in kaj slabega, kaj bi lahko storili bolje, kje bi se lahko bolj potrudili in še in še. In čeprav sem hotela napisati, da meni se pa to ne dogaja, lahko sedaj samo napišem, da se mi in da se tudi moje misli gibljejo v dejanjih poslavljajočega se leta. Očitno je konec leta res zaključek nekega obdobja, ki te očitno hočeš ali nočeš prisili v razmišljanje o sebi in svojih dejanjih.

Zakaj zadnji decemberski dan predstavlja tak prelomen datum? Zakaj si ljudje nekaj obljubljajo ravno zadnje decemberske dni in sami sebe prepričujejo, da drugo leto bo pa drugačno, lepše, boljše? Zakaj se vsi odločajo, da s hujšanjem pa začnejo prvi tretji dan v novem letu, da bodo prenehali s kajenjem, da si bodo poiskali novo službo, da bodo končno že spisali tisto diplomsko, ki jo “vlečejo” že dve leti? Kaj niso vse te obljube nekoliko za lase privlečene? Mislim, ali se človek ne more odločiti kateregakoli dne v letu, da začne z nečim ali mora začetek res priti ravno z novim letom? Moram priznati, da mi grejo te novoletne obljube pošteno ‘na živce’ in jih zato sama tudi ne prakticiram. Nikoli jih nisem.

Tudi internet je poln anket v stilu: “Kakšna je vaša novoletna obljuba?”, pa tudi vsi ostali mediji nam s tem ne prizanašajo. Da je še bolj pestro nam postrežejo še z novoletnimi obljubami znanih Slovencev in zvezdnikov svetovnega formata. Zakaj že?

Zanima me, koliko ljudi te svoje pomembne obljube tudi uresniči, posebno, če je obljub neskončno mnogo. Po mojem skromnem mnenju so vse te obljube samo prazne besede, ki skoraj nikoli ne postanejo realnost.

vir

 

Jaz torej sama sebi ne obljubljam ničesar. Kot rečeno, res razmišljam o letu 2007 in moj zaključek je, da je bilo leto, ki se počasi, a vztrajno izteka, pestro, zanimivo, prijetno pa po drugi strani tudi nekoliko dolgočasno, nesramno in težko.

Zato se enostavno prepuščam nekim nevidnim rokam leta 2008 in čakam, kaj mi bo prineslo…

 • Share/Bookmark


9 odgovorov v “Leto se poslavlja”

 1.   lordwales pravi:

  Letošnje leto je bilo zame najboljše dosedaj! Božičko pa bom, kot kaže dobil v naslednjem letu! http://www.locutio.si/index.php?no=39&clanek=892

  Srečno novo leto!

 2.   vesna pravi:

  Bravo! tudi jaz si ne obljubljam ničesar. novoletne obljube so enako kot diete v stilu “jutri pa res začnem” :P

 3.   lordwales pravi:

  res je , in nagajive božičke so se ob vsej pisariji pojavile na mojem blogu!

 4.   bamboo pravi:

  Srecno in srcno leto ti zelim! Naj bo le tvoje!

 5.   senorita pravi:

  @lordwales: me veseli, da si imel lepo leto. Srečno tudi tebi :)

  @vesna: točno tako ;)

  @bamboo: tudi jaz tebi želim vse najlepše :)

 6.   tanny pravi:

  za konec leta sem se uspela oglasiti tudi pri tebi in ti želim, da bi bilo leto ki prihaja čarobno v vseh pogledih :)

 7.   senorita pravi:

  @tanny: tudi jaz tebi želim vse najlepše v letu, ki prihaja. Btw te pogrešamo na blogih, tako kot komentatorko kot tudi tvoje zapise. :)

 8.   tanny pravi:

  sem videla, da si prebrala tudi moj zadnji post in ja, obljubim da se bom večkrat oglasila in kaj pametnega napisala, če ne pa vsaj pokomentirala :)

 9.   senorita pravi:

  @tanny: no, super, le glej, da boš ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !