Tema. Noč. Vse črno. Takrat se začne neka čarobnost, skrivnosti, srhljivost, norosti in takrat tudi najlažje razmišlja. Ko je zunaj še polmrak in ko skozi vse steklo, ki jo obdaja lahko vidi samo še sence ljudi. Vsi hitijo, eden sem, drugi tja, vsi so polni nekih misli, vsem na obrazu počiva nek izraz, ki sporoča, kako se tisti trenutek počutijo. Tega izraza ne vidi, ker so predaleč, vidi lahko samo obrise, sence in sliši. Ja…sliši pa lahko, sliši nežno cepetanje otroških nožic, zvok avtomobilov, starca in njegov grozen kašelj, cviljenje gum, odmev nekih besed, ki se izgubijo nekje v daljavi.

Vozi se. Nežna glasba je zavzela ves prostor v avtu in prevzela tudi njo. Najde se v tej pesmi in se potopi vanjo. Okoli nje belina, nekaj, kar je samo podobno snegu. Sonca že davno ni več. Zato pa je milijon luči, vidi jih za sabo, pred sabo, snop svetlobe jo zaslepi tako močno, da ne ve več, kam se pelje. Ne ve, kam gre in kam je namenjena. Samo vozila bi se, da ji ne bi bilo treba videti nikogar. Noče slišati nikogar. Želi biti sama, sama s seboj. Pesmi je konec, a noče, da je konec, zato si jo zavrti še enkrat.

Čas celi vse rane, pravijo. Ne verjame jim. Njeni občutki so tako…tako…tako neopisljivi. Navdaja jo močna žalost, pesimizem, smili se sama sebi in zares čuti, kako jo boli srce. Kot da jo je nekdo zabodel s konico noža. Da…tako jo boli. Samo za trenutek si dovoli, da ji misli uidejo k njemu. Pravzaprav ji uidejo k njima. Ampak njiju že davno ni več. Bila sta…nekoč…nekje, sedaj ju ni.

Nekje v kotičku pa začuti še nekaj. Nekaj močnega, nekaj kar jo navdaja z energijo, nekaj, kar jo pelje dalje, nekaj, kar jo nosi na svojih nevidnih rokah, nekaj zaradi česar namesto teme zopet vidi svetlobo. Upanje.

 • Share/Bookmark


14 odgovorov v “Upanje umre zadnje”

 1.   devil pravi:

  samo upanje se pomaga da ji ne bo srca raztrgalo al kaj res je cas celi vse rane ampak tiste odprte bolj pocasi celijo morda pa se je zaletela pa zdaj vidi bozjo luc

  poznam to ko se ti se samo ene in iste stvari vrtijo po glavi upanje umre zadnje in to je vedno znova tako lepo slisat

 2.   vesna pravi:

  lep trenutek je, ko nekje sredi teme spet zagledaš tisto svetlobo :)

 3.   dEVIL pravi:

  TO PA TI DAM CISTO PRAV TAKRAT VSAJ VES DA SI BLIZU GOSPODA

 4.   senorita pravi:

  @vesna: ja res je. Upanja ne smemo nikoli izgubiti, čeprav je včasih prekleto težko, ko človek vidi, kaj se dogaja okoli njega. Ampak vseeno, upanje ostaja ;)

 5.   devil pravi:

  seniorita to ze jaz tak ves cas bluzim pa me noben noce poslusat ko si ze cisto na dnu tik pred tistim ko ne mores vec ko bi vse najraje poslal v 3 pm te lahka takoj spravi kasna lepa pesem beseda lepa zenska spet na sam vrh upanje umre zadnje

 6.   senorita pravi:

  @devil: ja veliko je stvari zaradi katerih se ti svet zdi lepši in upanje pri vsem skupaj pomaga :)

 7.   odvetnik pravi:

  ja upanje to je vekika stvar

 8.   demon pravi:

  jaz upam da bo enkrat tale zadeva ki povzroca bolecino v mojem srcu odpotovala dalec stran in nikoli vec nebo prisla na dan vse je povezano z ljubeznijo ampak tisto kaj te unici lahko tudi povzroci cudeze in te cudezi jaz imenujem upanje da bo nekoc bolje kot je danes

 9.   demon pravi:

  eni tega ne razumejo pa zanalac pvzrocijo te bolecine nikoli pa ne ves kaj te lahko doleti v zivljenju in takrat se komaj zavedas kaj so bolecine in kaj pomeni upanje takrat pa tudi tisti upajo ki se nikoli niso tega zavedali morda bo jim tudi zal ali pa ne to se se pa bo pokazalo nikoli ne smes obupat nad tem v kar verjames in v to kar si in to je clovesko bitje

 10.   senorita pravi:

  @demon: ja ponavadi so seveda ljubezenske bolečine tiste najtežje, ampak kot že rečeno upanja ne smemo nikoli izgubiti ;)

 11.   demon pravi:

  seniorita eni so ga drugi pa se ga bodo ta tretji pa bodo prosili zanj jaz vedno upam samo v najbolje ;)

 12.   bamboo pravi:

  Kjer je bolja, je tudi pot!

 13.   devil pravi:

  bamboo kjer je volja je tudi pot drugace pa si lepo napisala;)

 14.   senorita pravi:

  Ja bo kar držalo :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !