Milijon nekih misli, ki rojijo po glavi, skačejo sem in tja, a jih ni mogoče spraviti v razumljivo obliko. Tisoč in ena stvar, katere se spomnim in mi zamaje tla pod nogami. Sto in eno razočaranje, ki zadane v dno duše.

Današnje sonce, včerajšnje zvezde in jasno nebo, polna luna dva dni prej, veter, ki te nosi in v resnici pričakovani stavki in besede. Vse mi je jasno, vse razumem, vem kaj moram in zakaj je tako, a enostavno nočem. Upiram se. Vsi koščki mojega telesa drvijo v drugo smer in težko jih je ustaviti, ker mi pri tem nihče ne pomaga. Želje, ki so tako neskončne in nedosegljive, oči, ki ne sijejo in izgledajo tako prazne, obraz, ki razkriva dušo in srce.

Tako veliko vprašanj, a tako malo odgovorov. Lahko bi govorila v treh različnih jezikih, a me v resnici nihče ne bi razumel. Oklepam se nečesa, kar ne obstaja in pustim, da me vse sile vlečejo v to smer. Hočem se upreti, a nimam moči, ne znam je najti, resnica je, da je niti nočem najti.

vir

Nikjer ni nekega globljega smisla, nikjer pravega cilja. Vse zavito v meglo, ki se noče umakniti, temveč postaja vedno bolj in bolj gosta. Dejansko pa bi bile stvari lahko tako preproste…

Še kava danes nima pravega okusa…

 • Share/Bookmark


10 odgovorov v “Še en četrtek”

 1.   bamboo pravi:

  ja vcasih res ni pravge odgovora. ce ga se tako iscemo, se sploh ne pokaze, vcasih pa je spet tako, da iscemo odgovor, pa je potem le-ta nepricakovan, nenaden…

  kava bo ze boljsa, verjemi

 2.   senorita pravi:

  Upam, da bo kava jutri res boljša :)

 3.   vesna pravi:

  najlažje je it s tokom, to tud jst vse prevečkrat počnem, ker kar ne najdem moči, da bi se ustavila, uprla, obrnila smer… ampak ko se nabere dovolj megle in dovolj slabe kave, da maš res vsega dost, takrat ni več problem ..takrat moči, energije in elana ne zmanjka!

  ps. začni z enim vprašanjem ;)

 4.   senorita pravi:

  @vesna: veš, da sem prav potrebovala ene take besede :) človek prav rabi nekaj takega prebrat. Ok, bom probala najprej samo z enim vprašanjem ;)

 5.   bonboniera pravi:

  Hočem se upreti, a nimam moči, ne znam je najti, resnica je, da je niti nočem najti.

  ko boš spremenila ta nočem v hočem najti, potem boš našla neizmerno moč, ki te bo utrdila in boš zrasla.

 6.   senorita pravi:

  @bonboniera: ja, prav imaš, definitivno je prva stvar to, da spremenim nočem v hočem.

 7.   tanny pravi:

  tudi jaz imam take dneve in včasih res ne vem kaj bi. V četrtek sem imela jaz tak dan da se mi popolnoma ni nič dalo. Sama sebi sem bila odveč. Moja kava je bila pa danes dobra. :)

 8.   senorita pravi:

  @tanny: jst si pa danes sploh nisem privoščila kave :) ampak, dan je bil pa boljši in misli precej bolj jasne ;)

 9.   tanny pravi:

  sej veš kako pravijo, po vsakem dežju posije sonce… ali pa za oblačnim dnem vedno pride tudi sončni :) me veseli da ti gre na bolje :)

 10.   senorita pravi:

  @tanny: ja res je in večkrat bi si morali ponoviti ta stavek. Danes sem nad soncem popolnoma navdušena, tista rdeče žareča krogla me je zjutraj popolnoma očarala :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !