Saj je zelo lepo, da si ljudje izkazujejo ljubezen na vsakem koraku in da to počnejo tudi danes, ko ni “uradni praznik zaljubljenih”, ampak bontona pa bi se bilo vseeno potrebno naučiti!

Pred kakšnoo uro in pol stopim na vlak poln različnih skupin ljudi, od takih, ki se vračamo iz službe, srednješolcev, ki zaključujejo teden, najde se tudi kakšen upokojenec in pa seveda neznansko število mladine. Danes je bil namreč informativni dan, kar pomeni, da je bil javni prevoz še toliko bolj obremenjen. Tega, da smo stali drug ob drugem kot sardele v konzervi, verjetno ni potrebno dodatno razlagati. Potrebno pa se je obregniti ob obnašanje nekaterih ljudi. Z dvema besedama: živa groza!

vir

Komaj dihaš, v nosnice ti pride vonj nekaterih, ki so zelo očitno pozabili na tuširanje, v oči ti silijo kodri mladeniča, ki tudi niso bili oprani že nekaj časa, po nogah ti stopa eden pa potem drugi, s komolcem te udari starejša ženica in počutiš se kot blago, ki ga premetavajo iz enega konca na drugega. Ampak ok, recimo, da so te stvari še nekako sprejemljive, ljudi je pač preveč, prostora na vlaku pa premalo. Med vso to množico pa se najde tudi najstniški parček, ki je pozabil, da ni sam v tem prostoru. Ljudje se niso mogli premikati, onadva pa sta si vseeno izborila svoj prostor, se objemala, božala, poljubljala, si nežno šepetala na ušesa in se nikakor nista pustila motiti. Tako je bilo vso pot od Ljubljane do Kranja in verjetno še dalje do Nove Gorice, kamor sta bila namenjena. Tako ali tako mi grejo na živce ljudje, ki neznansko radi prestopijo mejo dobrega okusa in se začnejo sredi družbe ali na javnih mestih ob najmanj primernem trenutku spuščati v ‘že preveč’ intimne trenutke. Takrat človek pomisli: “Get a room!!!”

Da pa bi bilo vse še bolj idilično pa smo bili seveda deležni še brezplačnega poslušanja glasbe. Damica s slušalkami v ušesih, zlato torbico v rokah in fake čevlji na nogah, je bila tako prijazna, da je glasbo delila z vsemi ostalimi. Od Mileta Kitića pa do Jelene Karleuše, kar vam srce poželi! Kako smo je bili veseli. Res. Polepšala nam je pot do doma.

Očitno opisani posamezniki niso bili deležni prave vzgoje, nikoli niso videli knjige z naslovom Bonton in slišali za kulturno obnašanje. Ne vem, kje naj sicer najdem kakšno drugo razlago za tovrstno obnašanje.

Še dobro, da sem kmalu lahko zadihala svež zrak…

 • Share/Bookmark


8 odgovorov v ““Uživancija” javnega prevoza”

 1.   tanny pravi:

  uh ja javni prevoz je pa cela žurka. Sicer sem se sama z nijm bolj malokrat vozila, le primestni bus me je vozil do Lj v šolo a se je sigurno za nazaj grede našel kakšen slinast parček in pa hudi frajerčki, ki mislijo da si lahko zasedejo po dva zica na busu… da na musko in dretje po busu sploh ne pomislim… in pa vonj po potenju in znojenja, jak.. bljak.. fej … in fuj :)

 2.   bamboo pravi:

  oooo, rajsi me ne spominjaj na trole…tocno tako jekot si napisala-katastrofa 1a :( in ja, marisikdo pozabi bonton na avtobusni postaji

 3.   Zvita T.v. pravi:

  U ja, to so pa te ki jih sama zelo sovražim. Sploh neko mečkanje in dobesedno lizanje.. pa ta glasba, res, ni da ni. Ne vem, če sem že kdaj slišala kakšno slovensko :roll: Na moji poti domov ali v lj, na vlaku se vedno najdejo takšni. Ali je glasba, ali pa to vpikovanje in kreganje za sedež. Drugače so mi pa trole dost bolj blesave kot pa čuhapuhe :)

 4.   senorita pravi:

  @tanny: ja, fej in fuj. Meni je sedaj nenormalno čudno, ker sem se prej dolgo vozila vedno z avtom, sedaj pa sem preklopila na vlak in človek se kar težko navadi. Nekateri se pač nikoli ne bodo znali obnašati :roll:

  @bamboo: ne vem, kje pustijo pravila bontona. Mogoče jih pa sploh nikoli niso spoznali :twisted:

  @Zvita T.v.: čuhapuhe so sicer meni super za vozit, ko grem popoldne nazaj domov, me tista vožnja kar uspava, ampak kakšen folk vse srečaš…jooooj :)

 5.   buksijakarc pravi:

  Mene pa nic ne moti ce se imajo radi, pa ceprav mocno telesno, razumem premalo prostora in prerivanje…

  Ne maram pa egoizma – tistega, ko se pol avtobusa stiska, na sredi pa ljudje stojijo pri vratih in je za njimi se pol avtobusa praznega… Tistega, ko osnova bontona – pa tudi zdrave logike – pocakaj, da izstopijo potme vstopaj!!! Kako butast moras bit, da se skusas preriniti v vlak preden iz njega ljudje izstopijo, kam se ti mudi?

  Ce se pa ‘lizejo’ magari seksajo v javnosti me to cisto nic ne boli, pa mogoce samo ne razumem zakaj bi me moralo (?) :)

 6.   Muki pravi:

  Ma ja vidim, da imamo vsi podobne izkušnje…

 7.   senorita pravi:

  @buksijakarc: saj mene tudi ne moti, če se imajo radi :) ampak določena meja vseeno obstaja. Ne moreš se “lizat” sredi javnega prostora – to mi je enostavno nekulturno. Sicer pa je tu šlo ravno za egoizem, nista se znala premakniti niti za centimeter, ostali smo se pa stiskali kot sardele :D Ja, tisto pa tudi, ni mi jasno, ko ljudje rinejo na vlak pa tisti, ki so že na vlaku, še niso izstopili. Grrrrr :twisted: :D

  @Muki: očitno res :D

 8.   lordwales pravi:

  Privoščiti si moraš javni prevoz po Trstu, kjer gre trola najmanj 50 km na uro skozi predor, gužva, vednar potniki urejeni, nobeden ne smrdi, takoj s eumaknejo ko greš dol, prijazni, kulturni. Promet kaotičen, na vkakem križišču vespe v vrsti, avti z vseh strani, pa ni problema.

  Zanima me če je Slovenska tradicija da se v glavnem folk ne umiva preveč pogosto, sem pa na Obelisku nad Trstom imel priložnost opazovati parček ki je bil tik pred tem da se poseksa. Slinjenje in mečkanje je še najmanj kar lahko vidiš na javnih mestih! Da ne govorimo o kondomih na vseh sperhajalnih poteh.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !