Z babami smo že večkrat debatirale o tej temi. Kaj bi naredila katera, če bi izvedela, da jo je partner prevaral? Bi mu oprostila, bi pozabila ali pa bi vse skupaj isti trenutek končala? Nekatere so neizprosne in trdijo, da mu pač ne bi več zaupale in bi zvezo končale. Druge pravijo, da je odvisno od okoliščin in da bi premislile in bla bla bla…

Se prevara lahko oprosti? Ali se samo oprosti, vendar nikoli ne pozabi? Ali je zaupanje s prevaro popolnoma izgubljeno? Če si prevarana enkrat, ali lahko verjameš, da kljub vsem njegovim opravičilom in zagotovilom, ne boš prevarana še drugič? Mogoče tretjič, n-tič?

Nekateri pravijo, da pari takšne preizkušnje lahko prebrodijo in da s tem zveza postane še trdnejša. Jaz to kar nekako težko verjamem, dejansko je namreč težko, da partnerju še kdaj enako zaupaš, mislim, da vedno dvomiš in se sprašuješ. Poleg tega je močno ranjen tvoj ponos v stilu: “Kaj je imela ona in jaz ne? A je bil seks z njo boljši kot z mano? ipd.” Čeprav varanje baje ni povezano s tem, da te partner ne bi imel rad, lahko je bil pač samo trenutek šibkosti, strasti, nepremišljenosti1.

Kaj pa če mu oprostiš in greš dalje, pa potem prevaro doživiš še enkrat? Kako prizadet je človek takrat, kako ranjeno se počutiš oz. kako bedno se ti zdi, da si mu zaupala, da tega ne bo več ponovil? Kako neumno se ti zdi, da si ostala z njim? Kako jezna si sama nase?

Kako pa se počutijo moški, ko so oni tisti, ki so prevarani? Kako reagirajo oni? Nekako se mi zdi, da velikokrat oni ženski tega nikoli ne odpustijo in zvezo takoj prekinejo. Očitno imajo več ponosa kot ženske ;) Če se temu lahko tako reče??

vir slike

 1. aha, ja, pa kaj še?! [nazaj]
 • Share/Bookmark


80 odgovorov v “Kdor vara prvič, bo še drugič?”

 1.   cyco pravi:

  Če se gre za enkratno dogodivščino, če se dejanje globoko obžaluje in se od njega kaj potegne, ne vidim razloga za prekinitev zveze. Čim pride do reprize, se z odnosom postopi kot s konjem z zlomljeno nogo. In my opinion pa mi je popolni nesmisel tvegati razdor odnosa, v katerega sem vlagal in ga gradil, za uro ali dve naslade. Weak.

 2.   Heldarion pravi:

  kaj pa vem…težko je sprejet dejstvo, da si bil prevaran, težko je obnovit izgubljeno zaupanje, še težji je pa nehat pomojm tak odnos, ker si sicer res bil prevaran, sam useen, jst res nevem kva bi nardiu, pomojm bi biu ene 2 mesca zmeden

 3.   Fetalij W. Tyschew pravi:

  cyco, ljudje smo včasih iracionalna bitja in enostavno se ne moreš nadzorovati non-stop. kar se mene tiče, ne odobravam varanja, razumem pa, da lahko do tega pride, ko partner drugje išče nekaj, česar v zvezi ne dobi. sicer je pa s tako zvezo tako ali tako nekaj že narobe in morda potem varanje pripravi oba do odkritega pogovora, kjer se zadeve “rešijo”.

  kdor vara enkrat, bo verjetno varal še drugič. ali pa ne. odvisno od človeka. morda se potem znajde v zvezi, ki mu res ogromno pomeni in se je res pripravljen zresnit in se držati pod nadzorom. kdo ve, ljudje smo ljudje.

  kar se mene tiče…varal, bil prevaran. ampak se mi je zdelo, da je bila tista zveza potem, ko me je bejba prevarala, bila boljša. morda zaradi njenega občutka krivde, zaradi katerega se je potem še bolj trudila? mogoče zato, ker sem bil razumevajoč in nisem reagiral stereotipno v stilu “zamera do konca življenja”, ampak sem reagiral v stilu “se zgodi” oz. “razumem, zakaj je do tega prišlo”. do varanja, ponavljam, pride takrat, ko neka zveza že škripa oz. je v odnosu nekaj narobe. stvar je pa v tem, da se ljudje premalo res iskreno pogovorimo… dokler ni prepozno (največkrat).

  je pa res, da moraš varati, da bi razumel tistega, ki vara. tako lažje odpuščaš in razumeš.

 4.   tjasy pravi:

  Izraz nespoštovanja! In dragi cyco, slaboten ni tisti ki zvezo konča, ampak tisti, ki je prevaral. Meni osebno je to tako podlo in nizkotno, da tega pač preprosto nemorem sprejeti in pozabiti. Že 1x je dovol, kaj šele 2x in več. Če te prvič prevara je njegova napaka, če te pa drugič, je pa tvoja.

 5.   Heldarion pravi:

  tjasy, če te prevarad drugič je napaka obeh :)

 6.   expost pravi:

  Vsem prevaranim (tudi sam sem med njimi) nam je skupno: bolečina, ki jo je zadal prevarant, je neizmerna. Boli kot pri norcih. Ja, zaupanje gre za nekaj časa k vragu, ampak… Partnerju, ki je naredil to norost, je treba dati še eno (prvo in zadnjo) priložnost, da se potrudi in pridobi zaupanje nazaj, sicer s takim človekom ni vredno izgubljati časa. Ja, res je: da do tega pride, sva kriva oba, ampak ni treba, da se prevarani slepomiši in ostaja ponižan.

  Sam sem prevaral in bil prevaran (v različnih razmerjih). Prvo sem storil enkrat in ne počnem več, drugo pa sem na žalost okusil nedavno… in boli. Tako prekleto boli.

 7.   kr en pravi:

  Sam sem dal to skoz,pa še danes po letu dni nisem prebolu.Sicer sva ostala z ženo skupaj,se veliko pogovarjava,veliko bolje razumeva,ampak ko začne bolet….,ja rad bi pozabu,ampak zmeri se kaj najde v vsakdanjem življenju ku te spomne na to.In pol ne veš ne kdo si, ne kaj bi!? Vem da ji ni vseeno, se pa dostkrat vprašam če se ona kdaj vpraša, kako mi še zmeraj je….. Čeprav mislim, da sva na dobri poti in je zveza res bolj trdna in odkrita(za kar se trudiva oba),grenkoba da si bil prevaran,mislim da ne bo nikoli izginila…..,lahko oprostiš,pozabiš težko,če sploh kdaj…???? P.S. Je pa prevara odlično sredstvo za shujšanje(pri meni 18 kg),sam rajš bi jih mel še enkrat več kil sam da se to ne bi zgodilo….

 8.   katarina pravi:

  moli me, moli me, moli me da ti oprostim, voli me, voli me, voli i kada pogrešim.

  moli me, moli me, dat ču ti oproštaj na dar jer samo ko je griješio zna da ceni pravu stvar …

  všeč mi je tale refren, ki gre prav o varanju. sicer pa … ženska, ki se po rosjtvu zabubi v materinstvo in partnerja totalno zignorira, ta pa čaka in prosi in moleduje in se trudi na vse pretege dobit partnerico nazaj – in tega je dosti, samo govori se ne o tem, … koliko je kriv za to, da je šel drugam po tolažbo, razumevanje, nežnost?

  in koliko je kriva ženska, da je šla drugam, če ima doma pijanca in nasilneža, s katerim je seks posilstvo, pa ga ne upa zapustiti zaradi groženj?

  ups, ja. kaj pa bolj boli: telesno ali psihično varanje? in konec koncev: smo partnerja kupili, da si ga lastimo? če se poročita recimo pri 30 letih, bosta 50 let skupaj. in kdo jamči, da bosta oba delala na tem, da bo zveza kakovostna, da bo odnos ljubeč, da bodo vzponi in padci skupaj prebodeni? nihče, torej … sigurno je samo to, da ima partner vso pravico iskat nežnost, tolažbo, ljubezen drugje, če doma tega kljub temu, da se trudi in dela na tem, ne dobi.

 9.   majrim pravi:

  na to temo bi se dalo debatirati pozno v noč…sama sem tudi varal in bila prevarana…varala pač zato,ker doma nisem dobila kar naj bi dobila, prevarana ker je imela dve hkrati…in oboje boli…moe mnenje je,da sta za prevaro vedno kriva dva – oz. je s tako zvezo nekaj narobe…jaz rečem tako – vse premalo se ljudje pogovarjamo in to je ena večjih napak…koliko stvari bi lepše teklo,če bi marsikateri prroblem rešili s pogovorom.. če bi oprostila??…odvisno…najprej pogovor in pol naprej…je pa moj sedanji partner dejal,da on tega ne bi oprostil… ..in če že imaš za prevarat,prevaraj na tiho…kar ne veš,ne boli.. …ampak ni lepšega kot ljubit in biti ljubljen s čistim srcem..

 10.   ajša pravi:

  odgovori na ta vprašanja nimajo pravilnega in nepravilnega odgovora. vsak odgovor pa je odvisen od ogromno okoliščin. mislim, da lahko včasih prevara prinese v zvezo veliko več, kot pa ji vzame, ampak za to morata biti oba dovolj dozorela in odnos mora že tako biti dovolj globok. velika razlika med telesno prevaro, v smislu ene nočne avanture in prevaro, ki se dogaja čustveno in v glavi. to je, za moje pojme, hujša prevara, saj ne moreš idealno furat dva odnosa, eden je zagotovo pokvarjen in takrat je verjetno več narobe z odnosom do partnerja. ne zagovarjam prevar, se pa dogajajo v večji meri, kot si mislimo. in “majrim” je povedala vse.

 11.   šuši pravi:

  oprostiti se da, pozabi se nikoli ne. Odvisno koliko samozavesten in samozadosten je prevaran, kako močna je ljubezen, kak način razmišljanja ima vsak od partnerjev in v kolikšni meri je žal tistemu, ki je varal. Ne verjamem, da vsak, ki enkrat prevara to še kdaj ponovi. In odvisno je tudi od razloga za varanje in truda, ki ga vlagata v zvezo.

 12.   baby.blue pravi:

  jaz mojega partnerja nikoli ne bi prevarala, ker ga imam preveč rada. čeprav sva se že velikokrat sprla, pa sem razmišljala o tem, da bi potem bila s katerim drugim, ampak sem konec koncev ugotovila da mam mojega fanta preveč rada, da bi ga prizadela zaradi enega nesporazuma, ki je bil med nama. in sem zraven tega trdno prepričana, da če maš nekoga zares rad, da ga resnično ljubiš, da g potem ne boš prevaral… če pa do prevare pride, potem pa se dejansko zveza mora končati. saj itak vidiš, koliko je partnerju žal, pa se mogoče tudi da sčasoma oprostiti, ampak tega pa zares nikoli ne pozabiš… tak da raje premislite če je vredno izgubiti ljubezen zaradi ene nespametne poteze, ali pa se je boljše zadržati in uživati s svojim partnerjem… SREČNO!

 13.   Mateas pravi:

  dvakrat prevarati enega človeka je bolano.še bolj bolan pa je tisti,ki to dopusti,da se mu zgodi dvakrat.

 14.   modrooka pravi:

  Mateas, popolnoma se strinjam s tabo. (naš pregovor pravi:”Osel gre samo enkrat na led!” :)

 15.   libarka pravi:

  jaz se ne strinjam s tem, da je prevara znak, da nekoga nimaš rad. tisti, ki nehote prevara, torej tega ni namerno storil, ampak ga je to poneslo v trenutku slabosti, kot je to nekdo že zgoraj napisal, vsekakor ve, o čem govorim. jaz sem to storila, čeprav sem imela svojega partnerja zelo rada in ga še zmeraj imam. občutek je grozen, cel svet se ti podre, slabo ti je, ne razmišlaš več o drugem, kot o tem prekletem,nemumnem trenutku… in najhuje je, da tega ni možno več popraviti. čeprav še sam ne veš, zakaj hudiča ja bilo taga treba in zakah hidiča si to storil. potem se poraja vprašanje – biti iskren in priznati ali to skriti v najbolj temačen kot svojega srca in živeti naprej. jaz sem se iz spoštovanja do svojega partnerja odločila za prvo. kaj potem? sledi temeljit in iskren pogovor – brez prikrivanja. tukaj pa se ponovno odpre vpršanje – ali je tvoj partner, katerega prevaraš, dovolj močan, da oprosti nekaj takega, ali pa bo izbral lažjo pot, končal zvezo in v trenutku pozabil vse dragocene trenutke, ki so vaju vezali? ali pa zbrati moči, čeprav si predstavljam, da to mora biti peklensko težko, ter se prisiliti in potruditi oprostiti in pridobiti izgubljeno zaupanje nazaj! kdor to zmore, je izredno močan človek. verjamem, da to nikakor ni lahko, je takorekoč trnova pot, a če je ljubezen dovolj trdna, se je vredno potruditi.

  s fantom sva po tem, ko sem mu iskreno povedala, da sem naredla največjo napako v svojem življenju, nehala. tako sem izgubila nekaj najlepšega, kar sem imela v življenju. očitno najina ljubezen ni bila pripravljena prenesti takšnega bremena.

  pripisala bi samo še znan verz iz neke pesmi: same on you, if you fool me once, but shame on me, if you fool me twice.

  lp

 16.   tanny pravi:

  če varaš enkrat, varaš vedno…:( mislim pa da sem s tem povedala vse… bila sem prevarana, sem mislila da bom lahko odpustila a nisem mogla. Ostane grenak priokus, zato sem zvezo končala in prav je bilo tako.

 17.   senorita pravi:

  @cyco: seveda je itak odvisno od okoliščin, o kakšni zvezi dejansko sploh govorimo in tudi za kakšno varanje je šlo – avantura ali dejansko vzporedna zveza še z nekom. In oseba, ki oprosti prevaro in gre dalje, mora biti zelo močan karakter in res verjeti v zvezo – seveda mora biti to prisotno pri obeh, ker če tisti, ki je varal dejanja ne obžaluje, potem je vse jasno. Sicer pa je “weak” tudi tisti, ki je varal, ker je dopustil možnost, da trenutek strasti uniči tisto, kar je ustvarjal in gradil dalj časa.

  @Heldarion: jst iskreno povedano tudi ne vem, kaj bi naredila. Ker lahko je tukaj nekaj pisat in govorit, ampak ko se človek dejansko znajde v takšni situaciji, potem je vse drugače. Težko je kar nekoga, ki ga imaš res rad pustiti oditi, še posebno, če res začutiš, da dejanje obžaluje. Na nek način pa je še težje oprostiti…

  @Fetalij: tudi jst ne podpiram varanja, se pa strinjam, da verjetno v zvezi nekaj “ni štimalo”, da je do varanja sploh prišlo. Čeprav mogoče tudi to ne drži vedno, kaj pa vem. Sicer pa imaš prav, ljudje se res, res premalo pogovarjamo.

  @tjasy: kot že zgoraj napisano, je “weak” tudi tisti, ki je varal, ker se zelo očitno ni mogel upreti. Osel pa gre res samo enkrat na led.

  @expost: včasih boli preveč, da bi bil sposoben partnerju dati drugo priložnost. Jst mislim, da če res čutiš, da je to oviro možno prebroditi, takrat si sposoben oprostiti in poskusiti še enkrat.

  @kr en: no, ravno to sem se sama že večkrat vprašala. Kako se v resnici, ko je minilo precej časa po prevari, prevarani počuti, o čem razmišlja, koliko ga prevara še vedno boli. In verjetno je res, da oprotiš lahko, pozabiš pa nikoli. In kako je z zaupanjem, ali je lahko sploh še kdaj enako močno kot pred prevaro? O tem lahko govorijo samo tisti, ki so to zares doživeli. Pa srečno :)

  @katarina: poznam ta komad :D Ja, vse je res odvisno od okoliščin in ne čudi me, če drugje iščeš tisto, česar doma ne dobiš. Ampak kaj, če je na videz vse ok, če oba pravita, da sta srečna, pa jo on (ali ona njega) vara samo zato, ker mu (ji) pač samo eden ni dovolj? Tako hinavsko se mi zdi, ko slišim od tipa: “Sej midva se mava čist fajn pa srečna sva, sam jst rabm še mal popestritve.” WTF?? Vedno pa velja tisto – za uspešen odnos se morata truditi oba.

  @majrim: ja, pogovori, pogovori – premalo jih je. Drugače pa, mene osebno bi preveč vest pekla, če bi prevarala in partner tega nikoli ne bi izvedel. Pomoje bi mu prej ali slej sama povedala, ker ne bi mogla mirno spati. Zelo lepo napisano: ..ni lepšega kot ljubit in biti ljubljen s čistim srcem..

  @ajša: definitivno prevara, ki se dogaja tudi na ravni čustev (torej ne gre samo za eno noč) neprimerno bolj boli. Se strinjam, da je vse odvisno od okoliščin – o kako globoki in resni zvezi sploh govorimo.

  @šuši: ja, oprostiš lahko, pozabiš pa verjetno res nikoli. Se strinjam z napisanim, vse je torej odvisno od okoliščin.

  @baby.blue: saj to je tisto, če si se res sposoben upreti tistemu trenutku slabosti in ne prevaraš, potem je tvoja ljubezen do partnerja res močna. Če pa se nisi sposoben upreti, ja…potem pa nekaj “ne štima” I guess?

  @Mateas: kako bolani so potem šele tisti, ki partnerja prevarajo trikrat, štirikrat, petkrat? Partnerju pa se seveda o tem niti ne sanja :roll:

  @modrooka: osel gre res samo enkrat na led :roll:

  @libarka: ali sploh lahko “nehote” prevaraš? Verjamem pa, da tudi tistemu, ki je varal, potem, ko se zave svojega dejanja, tudi ni lahko. Se pa strinjam, moraš biti res močan, da zbereš dovolj volje in da sploh še vidiš smisel v nadaljevanju zveze.

  @tanny: ja, grenak priokus, ki ga verjetno ni možno nikoli odpraviti :roll:

 18.   simonarebolj pravi:

  Zveza, ki je po prevari boljša, je boljša samo na videz, ker se pač tisti, ki je prevaral, logično, bolj trudi, odkupuje, praši slabo vest itd. To traja nekaj časa, potem pa spet vse skupaj štrbunkne na stare tire. Ja, biti bi morali bolj iskreni in se soočat s problemi v partnerstvu … ampak preden bi prišlo do prevare, ker potem je prepozno.

  Primerek, ki ga je neka komentatorka opisala, da je imela fanta res zelo rada in še sama ni vedela, zakaj je prevarala, da je šlo za trenutek slabosti, je zgolj slučaj. Vsak, ki prevara, prevara s tendenco v podzavesti, da bo morda ta, s katerim vara, tisti, ki ga bo ponesel na bolje. Če poskus ne uspe, pa pride jamrat v zvezo nazaj in si laže, da ne ve, zakaj je varal. Zato se varanje tudi vedno ponovi slej ko prej, če se dva ne razideta. Problem je tudi v tem, na kar je opomnil Fetalij … da moraš poznat občutek, ko prevaraš, da bi laže razumel, ko si prevaran. To je huda varka. Ker posledice varanja niso enake. In če projeciraš svojo propadlo izkušnjo, ki je ostala nepomembna, s partnerjevo, si se lahko grdo našamaril. Vedeti pa ne moreš, ker tisti, ki vara, in se zateče nazaj v gnezdo skesan, ker ni uspelo, nikoli ne bo povedal resnice, kako je bilo, če je bilo pravzaprav odlično, a mu samo ni uspelo pridobit objekta poželenja … hehehe …

  Poznam primer punce, ki je prevarala in je vse skupaj ostalo pri slabem, brezveznem seksu, torej dogodivščini, ki jo je hotela pozabit in je kvečjem še bolj začutila, kako je njen partner v bistvu okej. Ko jo je prevaral on, si je rekla, eh, saj ni tako grozno. Ampak ta tip je imel z mojo znanko razmerje na občasna srečanja in je bil zacopan vanjo, a preprosto ni imel šans, da bi nastalo kaj več od občasnih fukiš srečanj. Kar je nekaj povsem drugega, le da to dekle zavoljo svoje izkušnje tega ni zaznalo. Zato je bila prevarana še večkrat, preden je skužila, da tipu predstavlja samo najboljšo možnost zanj, ne pa ljubezni.

  Kar opisuje katarina, je pa itak nerazumljivo. V takih primerih je o varanju tako brez veze debatirat kot o dotičnih zakonskih skupnostih, ki so gnile in razpadle, obstajajo pa samo iz strahu pred materialnim propadom.

 19.   bonboniera pravi:

  tisti, ki vara, je slabič. ni sposoben nadzorovati svojih poželenj oziroma sama menim, da ne premore dovol ljubezni do svojega partnerja.

  tisti, ki rečejo, da potem ugotovijo, kako zelo imajo radi svojega partnerja….ja le zakaj hudiča tega ne čutijo pred prevaro? zato, ker se potem bojijo izgube varnega zavetja in topline partnerja, in “čutijo” najbolj močno vez…blablabla..

  zame ni opravičila. treba je pustiti partenrja in si odpreti vrata za boljšega.

 20.   senorita pravi:

  @simonarebolj: iskrenosti in več pogovarjanja bi rešilo veliko težav v zvezi in potem verjetno ne bi prišlo do varanja. Ampak kaj, ko ni vedno tako :roll:

  @bonboniera: tudi jst mislim, da je slabič tisti, ki vara, ker se očitno ni zmožen upreti trenutku strasti. Ponavadi pa je tako, da se posledic dejanja zavemo, ko je že prepozno.

 21.   vesna pravi:

  uuuu o temle bi se pa dal pisat :D … pa sam na kratko: sem bla že na obeh straneh, na nobeni ni fino.. smo pa danes v takih časih, se mi zdi, da katerokoli zvezo pogledam, je vsaj eden že vsaj enkrat varal.. pol sta pa dve možnosti: ali ti to da tak grozen občutek slabe vesti itd da se tega en greš nikol več ali pa ta občutek sčasoma zbledi in prevaraš še drugič…

 22.   senorita pravi:

  @vesna: ja, tole je tema, o kateri bi se dalo razpravljat na dolgo in široko ;) Drugače pa meni se tudi zdi, da je v današnjih časih vse več nezvestobe – pa ne vem, ali se mi to samo zdi, ali je res tako…

 23.   bamboo pravi:

  ufff, zanimiva tema :) drgac pa mislim, da kdor vara enkrat, bo varal tudi drugic. ce pa ze ne bo varal, pa se mi zdi, da bo v tistem, ki je bil prevaran vedno tisti obcutek, ali bo se kdaj ali ne…ne vem no, sicer se strinjam s fetalijem, ko je rekel, da odvisno od zveze kako dolgo traja, vendar po drugi strani spet…eh ne, grozen obcutek je to.

 24.   lordwales pravi:

  In tretjič!

 25.   senorita pravi:

  @bamboo: občutljiva tema :) težko je potem zvezo “peljat naprej”, ker izgubiš vse zaupanje…

 26.   Nikica pravi:

  Hja, varala, bla prevarana. Razlogi za, proti… iti narazen ali ostati skupaj? Nisem ostala z nobenim, ki me je varal, pa ne zaradi varanja, ampak zaradi drugih stvari. Šripalo je tako ali tako, laganje je samo poslabšalo vse skupaj. Zakaj reševati konja s polomljenimi nogami? Pač razhod in pika. Kar se pa mojega varanja tiče, če je že on mene, sem pa še jaz njega (no, bil samo eden tak, ki sem ga). S to razliko, da pač nisem povedala. Le zakaj bi? Trdim, da če že to narediš, potem ti ni treba svoje slabe vesti reševati na plečih partnerja, pa bilo kak je že. In če že priznaš, tudi ni potrebe spuščati se v neke trapaste podrobnosti in butaste debate, a je bil boljši in zakaj in kje in kolikokrat… To je samo agonija za drugo stran. In če že oprostiš nekomu, pomeni – oprostiti in pozabiti. OPROSTITI IN POZABITI! Če tega nisi sposoben, je zveza pač mrtva. Če ti navede nek socialen razlog in zraven razlago, da si ti kriv za vse, obrni se in pojdi proč brez pomisleka. In kar počneš, počni brez slabe vesti. Ta je itak prizvgojena z občutkom krivde, katerega namen je obvladovanje drugih.

 27.   NoMercy pravi:

  Kaj pa varaje sploh je??? Da sta se dva, (ki se sicer javno ne držita za rokce, ko hodita po promenadi in se mečkata po parkih) kresneta ?

  Malora – varanje je preje to, da je enemu od “para” bolj všeč restan krompir v gostilni, kot pa na oko pripravljena jajčka, ki jih speče drugi od para – kot pa, če ga je on namočil pri drugi ali ona nastavila tretjemu :)

  A zrak pa lahko drugi od para diha svoj, ali mora samo onega od svojega para :(

 28.   niko pravi:

  Kaj pa varanja, pri katerih “grešnik” nič ne obžaluje?

  Zdaj pa resno: varanja, pri katerih menda krivec, dogodka (ali dogodkov) ne obžaluje, SO BILA NUJA in ne varanje. Je kar nekaj realnih vzrokov – za realne “uporabnike življenja”. Le v sanjah o življenju so razmišljanja in ocene lahko zunaj realnosti bivanja.

  Priklopite se na “normal”!

 29.   NoMercy pravi:

  problem se začne v “(malo)posestništvu” druge osebe kot Človeka!! :) A ljudi, ki si “priposestvujejo” drugega človeka, pa nihče ne pošlje v 3PM :P

 30.   Biba pravi:

  Žalostno, koliko ljudi ne vidi problema v varanju… Sploh tisti, ki so sami varali. In celo tisti, ki so bili pravarani. Realni ljudje… Klinc, ap take veze.

 31.   niko pravi:

  Biba, zanimivo, koliko ljudi naredi iz vsega probleme … in zanimivo, koliko ljudi brez izkušenj o nečem, hoče svetovati o tem o čemer nimajo izkušenj …

  Oportunist da za prazne trditve prav, poštenjak se le prekriža … licemerje, naivnost ali nevednost idealiziranja …?

  PRIPIS: Citat trditve “Sploh tisti, ki so sami varali.” ni utemeljitev in niti ne razlaga …

 32.   NoMercy pravi:

  prevarana je lahko samo maloposestnica, ki kolena razširi za ped samo za “tavelik” praznik. Descu taprava sprazniti mošnjo tako, da tudi, če se mu druga sama nasadi na “one”, ne more nič :P

  prevaran pa je lahko maloposestnik, ki raje švica v telovadnici, na igrišču, … kot pa na svoji bejbi tako in toliko, da jo ima ona par dni sesuto in komaj za čepenje :P

 33.   Biba pravi:

  Hehe, Niko! Saj ne misliš, da bom padla na tole, razlagala… ;) In ne svetujem nikomur. Tako je pač moje mnenje, če bo sreča, bo še dolgo tako! Govorim pa iz izkušenj, ne kar ‘na pamet’.

 34.   niko pravi:

  Biba, niti pod razno si nisem mislil, da bi razmislila – “karakterji” tvoje vrste ne razmišljajo. To je znano dejstvo.

  :(

 35.   Biba pravi:

  Malo pod nivojem ste, Niko, da bi z vami razglabljala. No, ne malo. Preveč!

 36.   niko pravi:

  Biba, najhujša napaka v življenju je, če se na račun neznanja in prepotentnosti norčuješ iz lastnega življenja.

  :D

  Drugače pa je eno mojih temeljnih spoznanj o ženskah, da tvoje vrste signore dajejo drugačnost na ignore … na koncu pa: suze liju plave … crne ,,, zelene čak oči … če se bitje nebogljeno sploh zave, da bi moralo nad svojo aroganco jokati in da je živelo, ne da bi vedelo, kaj je življenje.

  TOLE JE PA NAPOVED IN NE PISANJE ZA DEBATIRANJE.

 37.   Biba pravi:

  Tole je pa verjetno en kup nasvetov nekoga, ki ve vse! No… dol mi visi. Da boste zagotovo razumeli! In.. se ne spomnim, da bi midva kadarkoli debatirala, sploh komunicirala, da bi jaz kjerkoli v vaši družbi podajala svoje mnenje. Tako, da mnenje nekoga o ženskah moje vrste, od nekoga, ki prav nič ne ve o meni, ne šteje prav dosti, kaj?

 38.   NoMercy pravi:

  drem jaz po čips & pivo … pa na zalogo kakšno enovrstičnico domisliti :P

 39.   nevenka pravi:

  Škoda vsake sekunde Biba.

 40.   niko pravi:

  No, ja, to je pa sveta preproščina, če nekdo niti tega ne ve, da nekje obstajajo tudi tipi (celo stereotipi) ljudi in istovrsnosti njihovih lastnosti (celo klišeji)…

 41.   niko pravi:

  “Škoda vsake sekunde Biba.” je dejala Nevenka in vztrajala na svojih poteh – glej prilogo Nevenka!

 42.   NoMercy pravi:

  Bog (t.j. jaz) se usmili babnic, ki v okroglem svetu ne najdejo vogala, kjer bi jih kdo kresnil :P

 43.   Biba pravi:

  In še dlje od preproščine, ko nekdo ne razume par nezapletenih povedi.

  NoMercy, verjetno med te zgoraj omenjene babnice po vašem mnenju paše tudi Biba… Po vogalih ali ne, zaenkrat se še toliko dogaja, da ni potrebe o tem razpravljat na spletu ;)

 44.   niko pravi:

  NoMercy: izjemna misel – ta pa bi spadala v anale (vsake in ne le analne) aforistike.

  Redko dobra …

  Biba, dajva tako doreči (ti lahko nadaljuješ s pisanjem nesmislov): ko boš jokala, pa le malo primerjaj realnost s svojo samopodobo.

  Dvajset let do spoznanja – pa najbrž manj …

 45.   niko pravi:

  No Mercy, če si že napeljal na smeh, pa naj še jaz nekaj dodam:

  13.09.2010 13:50

  Bog se usmili babnic, ki so tako okrogle, da ne najdejo vogala, na katerem bi jih kdo kresnil :P

 46.   David pravi:

  Vidim, da tukajle še niste vzeli predmeta: mentalna higiena.

 47.   NoMercy pravi:

  @ Biba: ko nekaj namenim komu “kot osebi/nicku” to naredim tako kot sedaj tebi – z znakom @ in imenom/nickom. Kdo vse se pa v mojih enovrstičnicah najde pa “not, that I don’t care – I fuckig god_damned really don’t care” :) happy & comprende ? :)

 48.   David pravi:

  Lahko, da sem prasec in tudi egoist, ampak nekako mi higienično deluje, da imam mojo partnerko samo zase. Če je obojestranska želja in dogovor tak, je še pa sploh fajn.

 49.   niko pravi:

  NoMercy, o tej tvoji tezi z afno se bi šele dalo biti prizadet in debatirati …

  @ :twisted:

 50.   NoMercy pravi:

  @ Niko: no ja – znak je sicer res “podoben” zvitemu opičjemu repu (lahko pa tudi kakšne pume, tigra, risa :P ) pomeni pa “at” – torej “pri”. npr. Ime.Priimek”PRI”.pošni_predal.država V “blogosferi” pa se je uveljavil kot točno nekomu “javno zavpito” … :) ampak, če ljudem manjka vedenja – jim je pa že kamen prostaški in voda kupleraj :)

 51.   niko pravi:

  Hehehe, mogoče pa gre za vodo iz kopalnice kakšne javne hiše? Veš, tam začuda dajo nekaj na higieno genitalij … :grin:

 52.   Dajana pravi:

  Varanje je enostavno nesprejemljivo za etičnega človeka. To je kot laganje ali kraja. Jaz ne morem biti z nekom v zvezi, če nisem stoprocentna, da bo še naslednji dan v moji postelji. Ali, da mi bo vsaj povedal, da ne bo več prišel k meni nazaj. :cry: Sem imela grozno izkušnjo pred dvema letoma in še zdaj nisem prišla k sebi. :( Bila sem skupaj s človekom tri leta – dan in noč – in potem je šel čez vikend prvič na seminar – in me je prevaral. Ne samo prevaral, potem se je s tisto Gosko še poročil. Super. Zdaj je “srečno poročen”. Naj mu bo blagoslovljeno. ;)

  Mislim, da tisti, ki je bil enkrat prevaran, zelo dobro ve, kaj to pomeni. Obstajajo ljudje, ki se nikoli ne spremenijo in potem v vsaki zvezi varajo. Obstajajo pa ljudje – kot jaz – ki jih fajn udari po glavi in potem se pač morajo spremeniti in pač iščejo primernega partnerja… dokler ga ne najdejo. ;)

  P.S. Nekaj čisto drugega pa je, imeti več partnerjev hkrati – s čimer se strinjam. ;) Seveda je predpogoj, da vsi za vse vedo!!!!! Potem pa to ni nobeno varanje in nobeno posedovanje. Ampak… da bi lahko človek dosegel tako družbo, da bi imeli več partnerjev hkrati in da bi bilo za vse v redu… ahahahaha Ne vem, kdaj bo to Slovenija videla. Pa ne gre mi za kakšno swinganje ali kaj podobnega. Le to, da bi lahko človek imel dve ljubici, ki bi vedeli ena za drugo in bili med sabo tudi prijateljici in sodelavki… ;) ))))

 53.   NoMercy pravi:

  katastrofa kakšnii kurji komentarji ob tem, da imajo kure samo enega petelina na dvorišču :mrgreen:

 54.   David pravi:

  katastrofa, kakšni komentarji petelinov, ki imajo “samo” dve ljubici, desanko rukić in levanko šakić :D

 55.   niko pravi:

  Kaj je nezvestoba? Ali pa le razlago, kaj je onegati družico in misliti na lepotico?

  Tudi to se dogaja, veste …

 56.   NoMercy pravi:

  @ David: za takšno spremstvo ne rabiš biti petelin :P

 57.   senorita pravi:

  @vsi: Uff, sploh ne vem, od kod se je ustvarila tale debata na zapis, ki je nastal že kar nekaj časa nazaj. Moram priznati, da mi ni uspelo prebrati vseh komentarjev, vsekakor pa prosim za spoštljivo pisanje…bonton in to… :)

 58.   NoMercy pravi:

  @ senorita: v osnovi smo z bontonom še kar na “ti” – če je tema takšna :P Varanje pa je že tema takšna, da se o njej šepeta z dlanjo preko ust na ušesa frendici/u – ne pa javno piše :)

 59.   senorita pravi:

  Zame ta tema, kar se tiče govorjenja o tem oz. pisanja, ni občutljiva, vsekakor je občutljiva (če je to sploh prava beseda) za tistega, ki se znajde v sami situaciji…

 60.   direktni pravi:

  Varanje je bilo, je, in bo, o tem nima smisla razpravljat. Moraliziranje pa je stvar vsakega posameznika, a če ne veš, ne boli, zato NIKOLI priznat, pa tudi če te najdejo na njej oz. pod njim ali pa v kakšni drugi pozi ….

 61.   David pravi:

  NoMercy, seveda rabiš bit petelin. Ti dve ljubici potrebujeta “orodje”. da prideta do “izraza” in to orodje imamo moški, kajne… :D

 62.   NoMercy pravi:

  @ David: a si ti po naravi takšen ali si zato moral hoditi še v posebne šole zato :( Kaj bi rad vedel?? S koliko bejbami sem se kresnil? (za mene s kakšno premalo, ker nisem sprevidel, da sem kandidat / za statistiko: sem na zgornjih 10$%) ali koliko “ljubic” trenutno gosti mojega otepača – to pa nikogar razen mene ne briga :P Biti petelin lastnemu drku je pa … hmmm — našel si me: NE VEM :P lahko ti kaj napišeš na temo: moj otepač je “petelin” mojim dlanem :)

 63.   David pravi:

  @NoMercy. V posebne šole si zagotovo hodil Ti, gospod sapovec. Tako poln gobec te je samohvale na račun fuka innvemčesaše, da se prav vidi, kakšno nedojebano zmene si, hehe. Pa brez zamere. Ne morem verjet, da bi se na blogosu lahko našel dežurni =bač. Nekaj v zgodbi se ne sklada :)

 64.   David pravi:

  p.s. da si ne boš kaj naredil, ti zaupam, da me prav nič ne zanima, kakšne bi naj bile tiste kokoši, ki so tebi dale. Kvalitetne babe ti nisi še niti povohal, kaj šele, da bi jo kresnil, kot se izražaš. Pravi tip nič ne “kresa”, če štekaš.

 65.   NoMercy pravi:

  @ David: pa ne, da si ti tista “pićka”, ki mi jo je odmaknila (jep – tudi takšne so (bile) :) ) . O izrazu “kresniti se” pa očitno pojma nimaš :P -> gre za privlačnost dveh oseb (neglede na spol), ki sta pripravljeni druga drugi dati čas, ker jima je dobro v družbi, se zapeljevati, graditi poznanstvo v intimni odnos, preživeti skupni čas kot, da svet okoli njiju ne obstoja … in, če razmere omogojo imeti po spolnem odnosu tudi skupni zajtrk, sprehod (npr. ob morju, jezeru, podrti graščini, … , skupaj spiti dopoldansko kavo in povsem izpopolnjena in neobremenjena iti vsak v svojo smer :P … kaj od tega poznaš, si doživel … :P

 66.   NoMercy pravi:

  p.s. : nisem samo sap_ovec :P – sem tudi dacar (jebat ga, spada k služni, da poznam davčno zakonodajo JVE (5) držav ), pa manager/podjetnik – šit, tudi zakonodajo o gospodarskih družbah moram poznati, pa bančnik – jebenti ves elektronski bančni promet poznam in tudi devizne tečaje, pa “politik” fuck – tudi neko obskurno funkcijo v politični stranki imam, pa družinsko zakonodajo poznam (poročen, imam dva otroka) – aja šolski sitem tudi poznam zato, … btw: imaš ti napisano oporoko – jep, tudi o tem nekaj vem, ker sem že dedoval in imam dediče, pa zakonodajo o špornih drušvih poznam, ker sem (bil) ustanovitelj kakšnega društva, pa nekaj malega vem o atletiki in sojenju, ker sem bil v YU zvezni sodnik, še celo kaj vem o ljudeh, ker sem naredil izpite za trenerja, kaj vem o psih (imam petega psa s tremi sem pa delal tečaje) in celo o kmetijstvu in živalih kaj vem (rodil sem se na kmeiji in tam preživel mladost do srednje šole), pa o mehaniki in strojništvu tudi kaj vem (kar nekaj pohištva sem sestavil in svoja vozila sam “šraufam”, v moji kleti pa je orodja za veliko servisno delavnico)

  kot Moški pa o ženska, ki so bile z mano pač gentlemansko ne pišem :P

 67.   NoMercy pravi:

  @ David: sedaj pa obvoz od NoMercy_a – velja :P

 68.   David pravi:

  hm, a veš, da sem pričakoval daljši seznam dolgega gobca. Da nisi ti tista pička, ki je sama sebi odmaknila, hehe

  daj še kaj povej, kaj vse si, nekam kratek seznam je….. in začuda nobene kokoši ni na njem.

 69.   David pravi:

  aja, obvoz dobiš z največjim veseljem. Orodje za servisno delavnico in peti pes zmagata. ;)

 70.   NoMercy pravi:

  @ David: pri meni (pa to redko kdo doseže) si dosegel nivo debila. Tako te bom v naprej tudi obravnaval v svojih morebitnih odzivih. Za mene si pač EOS (end of space -> nimaš več prostora)

 71.   David pravi:

  stari, ti si debil, hvališ se celo, da si pohištvo že šraufal, kako naj potem resno kdo vzame te tvoje “kurje” lovorike? A je tisto društvo lovsko, mislim lovske vice pa to…….

  poglej in preberi si še enkrat tole, kar si napisal:

  nisem samo sap_ovec – sem tudi dacar (jebat ga, spada k služni, da poznam davčno zakonodajo JVE (5) držav ), pa manager/podjetnik – šit, tudi zakonodajo o gospodarskih družbah moram poznati, pa bančnik – jebenti ves elektronski bančni promet poznam in tudi devizne tečaje, pa “politik” fuck – tudi neko obskurno funkcijo v politični stranki imam, pa družinsko zakonodajo poznam (poročen, imam dva otroka) – aja šolski sitem tudi poznam zato, … btw: imaš ti napisano oporoko – jep, tudi o tem nekaj vem, ker sem že dedoval in imam dediče, pa zakonodajo o špornih drušvih poznam, ker sem (bil) ustanovitelj kakšnega društva, pa nekaj malega vem o atletiki in sojenju, ker sem bil v YU zvezni sodnik, še celo kaj vem o ljudeh, ker sem naredil izpite za trenerja, kaj vem o psih (imam petega psa s tremi sem pa delal tečaje) in celo o kmetijstvu in živalih kaj vem (rodil sem se na kmeiji in tam preživel mladost do srednje šole), pa o mehaniki in strojništvu tudi kaj vem (kar nekaj pohištva sem sestavil in svoja vozila sam “šraufam”, v moji kleti pa je orodja za veliko servisno delavnico)

  :D

 72.   NoMercy pravi:

  in katero od mojih znanj, vedenj spretnosti … je debilno?? :(

 73.   Rado pravi:

  Tki. varanje je vendarle potrebno gledati separatno.

  Namreč žensko varanje ima nedvomno težje konsekvence. V skrajnem slučaju namreč lahko pride do podtaknitve tujega semena v družinsko gnezdece. Pri moškem varanju pa se seme trosi naookoli in posledice ne morejo biti tako usodne in dolgoročne.

  Če bomo še kaj moralizirali moramo gornje predpostavke vsekakor upoštevati.

 74.   NoMercy pravi:

  @ Rado … hm— ampak fantje s svojim sejanje naokoli lahko povzročimo isto kot ženske – podtaknemo seme v tuje družinsko gnezdo :) OK, vem, da se je na ta način tudi reševalo že nasledstvo, posesti, prenos naslova … :P Po mojem mnenju je največji kavelj v temle: da tisti/e, ki nimajo možnosti, prilike … za dodatne aktivnosti delajo štalo in “obsojajo” druge kot izraz lastne nesposobnosti, nezanimivosti (za druge) :P Npr. pri eskimih (je veljalo??) velja, da je partner počaščen, če lahko “posodi” svojo žensko naključnemu obiskovalcu :)

 75.   Rado pravi:

  NoMercy, a si ti ženska? Čigav zagovornik pa si? Žensk, ali moških? :-)

  Seveda imaš prav, da moški lahko podtakne seme kam drugam. A to je je že del drugega problema.

 76.   NoMercy pravi:

  Rado: nekako se mi zdi “fer”, da razmišljam o tem kaj sam (lahko) naredim drugim iz pogleda kaj drugi lahko naredi meni :)

  Vsekakor pa imam raje bejbe, ki nimajo “svojega” gnezda – takorekoč FrajTonarce (nimajo svojega “Toneta”) :P

 77.   David pravi:

  @NoMercy…izpostavljanje teh tvojih spretnosti je debilno, vsak – koliko toliko – moški zna šraufat pohištvo in popravit avto, če že ni ravno generalna, dresirat psa ni ne vem kakšen dosežek, kvečjemu sprostitev in prijeten hobi, če koga zanima kakršnakoli zakonodaja gre po gradivo in prebrska forume, itd… debilno hvalisanje

 78.   NoMercy pravi:

  @ David: in ti se tako intenzivno ukvarjaš z … hmm — debilom?? — sorry ampak vsaj jaz se nima za tebi primerljivega :P commprende – ali ti moram še v barvah in 3d narisati :)

 79.   David pravi:

  @NoMercy, saj se ne ukvarjam s tabo, na račun tvojih sestavkov sem se fino narežal. Verjemi, da nisem bil edini. In ne, nisem primerljiv s tabo, jaz sem čisto nekaj drugega, brez pomena in smešno se je primerjati med sabo, saj nismo na lepotnem tekmovanju ali reševanju matematičnih testov ali kaj tretjega…. :D

 80.   NoMercy pravi:

  @ David – to o tebi sva pa oddelala že precej sestavkov nazaj (11) :) Pa tudi obvoz od mojega nicka in sestavkov si obljubil – pa si ga že tretjič sam sebi kršil :( Upam, da je vsem jasno, da se s tabo ukvarjam samo zato, ker sem pač človekoljub in “pacientov” ne steram v 3PM, ker to pač ni spodobno :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !