…sodeč po zapisanih besedah v enem izmed člankov včerajšnjega Nedela, ki je govoril o tem, kako se ljudje prilagajamo prestavljanju ure konec marca in oktobra. Prehod na poletni čas je bil pač za ljubitelje dolgega spanca neprijetno opravilo. Ljudje, ki so jih poimenovali sove, so kot nam pove že ime nočne ptice in nekatere sove baje celo življenje trpijo zaradi neusklajenega bioritma. Uboge reve morajo namreč med tednom vsako jutro navsezgodaj vstajati in zato poskušajo pomankanje spanca nadomestiti med vikendom. Jaz bom očitno brez kakšnega velikega dvoma celo življenje sova :mrgreen:

Ampak sova gor ali dol, meni tale poletni čas popolnoma odgovarja. Dan je daljši in ko je ura že skoraj osem, na zemljo še vedno ni padel mrak. Obožujem sonce in takšno modro nebo kot je bilo današnje. Obožujem ta feeling, da se bliža poletje. Da se bližajo bolj brezskrbni dnevi (vsaj tako se mi zdi ;) ), da bodo težke plašče, šale in rokavice nadomestila lahkotnejša oblačila. Da bo vse več ljudi na plan privleklo svoja sončna očala. Da bodo vrtovi lokalov polni ljudi, ki bodo uživali ob osvežilnih pijačah in sproščenih klepetih. No, tudi kadilcem bo življenje nekoliko olajšano, saj ne bodo več tako zmrzovali kot v času zime1.

vir

Ja, obožujem vonj poletja, morja in norih poletnih noči. Pa vse samo zato, ker smo prestavili uro in ker je bilo danes tako čudovito vreme ;)

 1. če je le-ta sploh zares obiskala naše kraje [nazaj]
 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Jaz sem sova”

 1.   lordwales pravi:

  Jaz pa čuk. Dobro me je z. premik ure. Oglasi se kaj na mojem blogu

 2.   bamboo pravi:

  mene je tudi malo medlo zjutraj, zdaj se pa kar nekako navajam :) in ja, poletje se bliza :)

 3.   senorita pravi:

  @bamboo: jupiiiii, poletje – naj čimprej pride ;)

 4.   BERNADETTEScott25 pravi:

  I think that to receive the credit loans from creditors you ought to have a firm reason. But, once I’ve got a credit loan, because I wanted to buy a car.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !