Odnosi med ljudmi so zapletena stvar. Spremo se s sodelavci, za trenutek zamerimo prijateljem, nočemo oprostiti sestri ali bratu, razočara nas fant ali punca. In vse te odnose je treba negovati. Na žalost pa se velikokrat zgodi, da se tega opravila loti samo en člen tega odnosa. Ampak samo eden ni dovolj! Konec koncev sta tudi za prepir potrebna dva. Le kako bi potem samo ena oseba lahko nosila breme celotnega odnosa?

Vsa ljubezen, ki jo premore eden ni dovolj, da bi partnerska zveza funkcionirala, če z druge strani ne dobimo nič. Niti drobtinice, niti znaka da mu/ji je mar. Lahko se trudiš kolikor hočeš, lahko se pretrgaš na pol, lahko umakneš vsako poleno, ki ti prileti pod noge, lahko poslušaš in odgovarjaš, lahko razumeš in oproščaš, ampak sam ne moreš narediti popolnoma nič! Če ni interesa z druge strani, lahko mirno zapreš vrata in poiščeš drug vhod.

Nekateri pa tega ne znajo narediti pravočasno, nikakor se ne znajo ustaviti in dan za dnem, vedno znova dajejo sebe. Košček za koščkom, delček za delčkom, dokler nekega dne enostavno ne poči. Telefon zaradi vseh nakopičenih občutkov v sebi ”zabrišejo” direktno v mizo in ta se razleti na koščke. Ali pa se sesedejo na stol in zajokajo kot majhni otroci. Ali pa začnejo kričati kot liki v grozljivkah in na ta način “izustijo” bolečino. Tisti trenutek se v njih nekaj premakne in šele takrat so sposobni zapreti vrata hiše, za katero so tako dolgo skrbeli sami. Brez vsakršne pomoči. V resnici jih takrat ne samo zaprejo, ampak zaloputnejo z vso močjo!

Še nekaj časa pa potrebujejo, da lahko odprejo vrata druge, nove, boljše, lepše in prijetnejše hiše…

  • Share/Bookmark


2 odgovorov v “Zaprta vrata”

  1.   pirat s hribov pravi:

    mene je sine pred leti večkat prašov “ati zakva pa zmeri ti ustavš” – šlo je za ozko ulico, kjer ni blo “prostora za dva”…”za to k sm kreten” :) no , zadevo sm mu kajpak pojasnu drgač :wink: apmak, a nej bom ponosn na to,de sm še dons kreten,a ????

  2.   senorita pravi:

    Ja, nekateri se vedno znova umikajo, dokler nekega dne nekoga namerno ne “butnejo”, ker so siti umikanja :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !