Končati neko ljubezensko zvezo je že samo po sebi ponavadi težko in neprijetno opravilo. Seveda je vse skupaj odvisno od nekih milijon okoliščin, od tega kako se je vse skupaj zaključilo, ali smo šli s partnerjem narazen “sporazumno”, je eden ali drugi varal, smo še vedno zaljubljeni ali le veseli, da smo se rešili iz železnega oklepa, kako dolgo smo bili skupaj1 … Torej milijon nekih okoliščin.

vir

No, in ko je vsega skupaj konec, je velikokrat najtežji del to, da se moramo s tem sprijazniti. Kako sedaj gledati na nekoga, ki ti je včasih pomenil vse, danes pa je le prijatelj, kolega, znanec ali mogoče celo nihče2? Povsem logično je seveda, da so stvari še bolj težavne, če še vedno nekaj čutimo do bivšega partnerja ali pa so celo ta čustva še vedno zelo močna. Kako torej preboleti?

Ok, potem pa druga stvar. Ponavadi nam je nerodno, ko preteče že nekaj časa od zaključka3 in znova srečamo bivšega partnerja. Kako se obnašati? Kaj reči?4. In še huje, po parih dneh srečati bivšega partnerja z novo, svežo ljubeznijo! Kaj je še lahko hujšega?

Tretja stvar. Imeti skupne prijatelje, ki so zaradi razhoda ravno tako v nerodni situaciji. Kako se še naprej družiti, ne da bi vsakič srečal bivšega/o?

Break up. Hmm…lahko bi še pisala, pa se bom rajši ustavila…5

 1. čeprav je včasih lahko tudi kratka zveza zelo intenzivna in ob njenem koncu lahko trpimo enako kot, če bi bila daljša [nazaj]
 2. spet odvisno, kako se partnerja razideta [nazaj]
 3. s tem mislim nekaj dni [nazaj]
 4. Tista: “In, kva ti kej?” ponavadi ne izpade ravno najbolje :D [nazaj]
 5. ;) [nazaj]
 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “And…the break up”

 1.   vesna pravi:

  uuuu same zajebane situacije… jah, vse al pa edino, akr pomaga, je čas. čeprav po mojem marsikoga nikoli ne preboliš popolnoma, niti nikoli ne prideš v “i know we’re cool” odnos .. al pa še ni minilo dost časa :P

 2.   šuši pravi:

  thanks god, da mene vsi varajo. Mi jih ni treba nikoli več pogledat :lol:

  ne, po mojem je res edin dober način ta, da prekineš vse stike. Če nisi zmožen normalno funkcionirat.

 3.   lordwales pravi:

  Glej naprej!

 4.   ajša pravi:

  ja res je pribl. 1512462 okoliščin, ki vplivajo na vso to after-sranje. vsaj tako se ti vedno zdi, ko si takrat tam. če te prevara, imaš razlog ne želeti si ga nazaj, če je vse sporazumno, je dlje časa bolj zajebano. recept je menda res čas in pogled v prihodnost (sej po določenem času res ugotoviš, da je tako moralo biti ;) )

 5.   senorita pravi:

  @vesna: ja včasih s katerim od bivših nikoli ne prideš v tisti sproščen odnos – enostavno ne gre :roll: Čas pa vedno celi rane in prinese svoje ;)

  @šuši: hehe :D ja, včasih je res najbolje prekinit vse stike, ker preveč boli vse skupaj :roll:

  @ajša: si pa dobr cifro zadela :lol: Čas je res ‘taprav’ recept. Sicer pa res, ko je vse za tabo in gledaš nazaj, ugotoviš, da se je vse zgodilo, ker se je moralo, samo preživet je treba tisto nastalo situacijo :)

 6.   bonboniera pravi:

  ja, če se še tako grozno počutiš, enkrat mine, ko ugotoviš, da tako pač mora biti.

  obnašat? hm, ponavad tist, k je przadet pa se ne zna obvladat, lahko dela smotane scene, tako da, če so še močna čustva, se raje izogibat.

 7.   senorita pravi:

  @bonboniera: če so čustva še vedno močna, zna biti panika, tako da je res bolje prekiniti stike vsaj dokler “ne mine” :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !