Pravijo, da smo ženske slabše voznice od moških. Da smo nerodne pri parkiranju in zato hitreje opraskamo avto, da “mečkamo” v križiščih in da (pre)večkrat vozimo prepočasi. Je to stereotip? Mogoče je res veliko žensk, katerim “šofiranje” ni ravno najljubše in se rajši vozijo zraven, mogoče jih je res kar nekaj, ki jim bočno parkiranje predstavlja veliko težav in mogoče res bolj poredko pritisnejo na plin, a nikar naj mi nekdo ne reče, da ne obstajajo tudi takšni moški!

Ravno tako so tu ženske, ki obožujejo vonj po bencinu, ki vedo več o avtomobilih kot povprečen moški in enostavno ljubijo hitrost, ki jim še hitreje požene kri po žilah. Ženske, ki jim uspe avto “spraviti” v še tako majhen parkirni prostor, ženske, ki dejansko znajo zamenjati počeno avtomobilsko gumo, ženske, ki same preverijo nivo motornega olja in ženske, ki jih avtomehanik bolj težko “nategne”1 samo zato, ker so ženske.

No, na drugi strani pa imamo predstavnike moškega spola, katerim je avto način dokazovanja samega sebe. Tiste moške, ki se v “frajerski” pozi peljejo počasi skozi mesto, da jih opazi vsaka predstavnica nežnejšega spola2 in pri tem dobrodušno delijo svoj glasbeni okus s celotnim mestom. Moške, ki se v svojem konjičku počutijo kot kralji, saj imajo le tam vse pod nadzorom. Moške, ki so pripravljeni prehitevati v katerikoli situaciji, da bi le pokazali moč svojega motorja. Moške, pri katerih se zdi, da so ravnokar doživeli orgazem, ker so pritisnili na plin.

Imamo pa tudi moške, ki zadeve okoli avtomobilov “obvladajo”, a se s tem ne hvalijo, ki sicer ljubijo hitrost, a znajo trezno razmišljati, ki ne trobijo in ne izgubijo vseh živcev, kadar se pred njimi pojavi kakšen nedeljski voznik, ki za svoje avtomobile sicer skrbijo, a jim ne dajo prednosti pred živimi bitji. 

Potem pa imamo še nekaj voznikov in voznic, ki svoje “poslanstvo” opravljajo čisto ok in občasno naredijo kakšen prometni prekršek, ki se vedno ne držijo čisto vseh omejitev hitrosti, ki nimajo nekih posebnih težav s parkiranjem in so celo že slišali za vozniško kulturo.

Kam sodite vi?

 1. heeej, da ne bo kdo imel kakih pokvarjenih misli :lol: [nazaj]
 2. oni pač mislijo, da jih opazi vsaka ;) [nazaj]
 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Ena šoferska”

 1.   Marcos pravi:

  Ja, kar se tiče moških sem tudi sam že doživel razne neumnosti z njihove strani: enkrat je en star kreten, s klobukom na glavi seveda, na avtocesti prehiteval kamion pred mano. On seveda lepo počasi, šel je mogoče 120, po vsej verjetnosti manj :P Priletim od zadaj z vsaj 150-160, vmes je on že skoraj prehitel kamion, čakam da se umakne, na to pa ta budala, idiot, kreten,….ZABREMZA!!!! In to, ko je bil v bistvu že mimo kamiona, samo še umakniti bi se moral na desni pas. Še nikoli me ni bilo v življenju tako strah, zaviral je na polno, ampak res na polno. Kako naj človek pričakuje kaj takšnega? Oba bo lahko končala v kliničnem in to samo zaradi njegove neumnosti, ker gre bremzat brez kakršnegakoli vzroka.

  No, v drugi dogodek pa je bila vpletena ženska voznica, ko me je šla nekoč prehitevat čez polno črto skoraj direktno v ovinek. Vozili smo v koloni, sploh ne počasi, ampak nenadoma jo zagledam, ko me prehiteva, ovinek pa samo 200 m naprej. Ko je videla, da ne bo šlo, je začela enostavno rinit v mene. Kaj drugega kot bremzat mi niti ni preostalo seveda. Ampak sprašujem se pa še do danes, kako lahko ljudje počnejo take neumnosti na cesti.

 2.   maty pravi:

  Marcos: 120 na uro na avtocesti ni niti najmanj lepo počasi. To je 10 pod omejitvijo. In če pridivjaš z 160 za nekom, ki vozi po omejitvah, se verjetno zdi, kot da tisti pred tabo bremza na polno. Verjetno je rahlo stopil na zavoro, toliko, da je prižgal štop luči, ker je mislil, da slabo vidiš. Mi pa ni jasno a taki kot ti še niste skapirali, da vso prednost, ki si jo dobil s tem da si tistih slabih 100 km (kolikor je naša najdaljša relacija na AC), prevozil “kukr ta pravi dedc” zgubiš na prvem semaforju.

 3.   Marcos pravi:

  @maty: Ni poanta v tem, da sem jaz vozil prehitro. Poanta je v tem, da je naredil neumnost, tisto, česar nihče pri zdravi pameti ne bi pričakoval. In ni rahlo stopil na zavoro, ker ko sem jaz že upočasnil na 130, je on šele stopil po po zavori. Upočasnil je vsaj na 90!!! Pa tudi če je mislil (kar močno dvomim), da ga slabo vidim, zakaj pri zdravi pameti bi nekdo bremzal po tem, ko je že skoraj prehitel tovornjak? Take neumnosti te lahko stanejo življenja, ne prevelika hitrost. Ljudje ponavadi pohodijo gas in se umaknejo, ne pa bremzajo na levem pasu.

 4.   senorita pravi:

  @oba: Prepričana sem, da smo se na cestah že vsi srečali z nepredvidljivimi vozniki. Vsak od nas je imel verjetno kakšno neprijetno izkušnjo, ko se ti noge in roke kar zatresejo in se potem še sam vprašaš, kako si lahko sploh preudarno reagiral. Ravno zato tudi menim, da novi zakon ne more povečati varnosti na naših cestah, dokler tudi v glavah ne pride do sprememb. Simple as that.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !