Ljubim poletje. Lepi so poletni dnevi, čeprav čez dan skoraj vsakdo išče senco in hladno pivo, limonado ali sladoled – kar vas pač osveži in ohladi. Še lepši so poletni večeri, ko je lažje sedeti nekje zunaj, začutiti nežen piš vetra in vonj morja ter debatirati dolgo v noč. Se skrivnostno smehljati, spogledovati in osladno šepetati. Vse skupaj tako ali tako prehitro mine, dobra dva meseca in vsega je konec. Če nam je sreča naklonjena, nam nekaj čudovitih dni nakloni še september, potem pa se začne dež, mraz, oblačnost in turobnost.

vir

Zato ljubim poletje. Včasih res težko prenašam tole vročino, ko začutim kapljice po vsem telesu – po hrbtu, med prsmi in na čelu, pa vsi moji kodri, ki bi si jih tisti trenutek najraje ostrigla. Ampak vseeno – ne zamenjam niti celega meseca hude vročine za tri dni mraza, dežja in vetra. Ker ni lepšega kot videti prelepo modro nebo, zaplavati v hladno vodo, poiskati skrit zalivček, se zvečer sprehajati bos po plaži…

Ja. Jaz ljubim poletje!

  • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Čar poletja”

  1.   vesna pravi:

    o jst tud! :D zakon je poletje, celo leto samo čakam te mesece, bolje rečeno dneve, ki pa minejo ful ful prehitro. poleti je vse drugače… uživajmo :)

  2.   ombre pravi:

    amen ;)

  3.   senorita pravi:

    @vesna: ja, na žalost minejo preveč hitro. Tko, da jih je res treba na polno uživat ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !