Včasih me prav preseneti, kako nekateri ljudje razmišljajo, nekateri se namreč po tem precej približajo našim praprababicam in dedkom1. Včasih je bila namreč prava sramota, če je bila ženska stara2 že kar nekaj čez dvajset let in neporočena in nekateri so takšnega mnenja še danes. Mogoče ni ravno pomembno, da je poročena, vsekakor pa mora biti zasedena in nikakor samska. Ker, če je samska, je sigurno tečna, nepotešena, zdolgočasena, jezna sama nase, obupana in nezanimiva za cel svet. Kaj šele, da je ta samska ženska presegla magično mejo trideset – potem jo je ves moški svet že odpisal. Ker kot pravijo nekateri, je nemogoče biti samski in srečen – ti dve besedi enostavno ne gresta skupaj. Srečen si lahko samo v paru in nikakor drugače. Ponavadi tako pametarijo ravno tisti, ki nimajo pojma, kaj je sreča v dvoje in sami sploh ne znajo biti. Če nekdo misli, da je lahko srečen in izpopolnjen samo, če ima partnerja, potem tu nekaj “ne štima”.

Hkrati pa iz nekaterih ust slišimo, da je super biti samski, ker te nihče ne omejuje, počneš lahko kar hočeš in kadarkoli hočeš, si svoboden, čas imaš za prijatelje, za žur, zase ipd. Posebno zanimivo je to slišati iz ust zasedenih žensk in moških, ki se očitno v zvezi počutijo nekako utesnjene. Seveda ni nikakor enako biti samski ali v zvezi, ampak večino stvari lahko počneš ne samo, če si samski, ampak tudi, če si (z)vezan3. Žal pa nekaterim partner postane ves svet in edini “objekt” zanimanja, saj enostavno pozabijo na življenje, ki so ga živeli preden so se zaljubili.

Seveda je lepo imeti nekoga, vedeti, da je vedno tu, računati na njegovo podporo, se crkljati, zjokati, tarnati, se z njim/njo veseliti, ampak prav tako je lepo uživati v čarih samskega življenja. Tudi samski ljudje namreč brez posebnih težav živijo polno življenje in so lahko zadovoljni sami s sabo, čeprav je kar precej takšnih, ki trdijo nasprotno. Vedno so tu prednosti in slabosti, kot pri vseh drugih stvareh. 

Jaz pa še vedno trdim – bolje biti sam4 kot z napačno osebo, ali bog ne daj biti z nekom samo zato, da ne bi bil sam…

 1. mimogrede, se to piše skupaj ali narazen? [nazaj]
 2. mlada! [nazaj]
 3. :mrgreen: [nazaj]
 4. kar ne pomeni biti osamljen! [nazaj]
 • Share/Bookmark


13 odgovorov v “Srečno samski/a? To pa ne!”

 1.   šuši pravi:

  Jaz mam cel žur :D sem premlada, da bi se (z)vezala :D Ja, včasih se mi zalušta koga imeti ob sebi, spet drugič pa sem neznansko srečna, da se zbudim sama. Ok, večkrat sem srečna, da se zbudim sama. No vidiš, ravno sem dokazala, da to gre skupaj. Je pa način življenja čisto drugačen.

  in tisto se piše skupaj ;)

 2.   Morska pravi:

  Težava je v tem, ker marsikdo ne zna bit sam. Zato, da lahko funcionira, potrebuje nekoga ob sebi, ki mu daje tisti občutek varnosti in ljubezni, ki ga potrebujemo za življenje. Pri tem pa je problem ta, da moramo varnost in ljubezen najprej najti pri sebi, šele nato z nekom drugim. Napačno je tudi prepričanje, ki izhaja iz nekdanjih idealov, da ko si z nekom, postaneta eno. Nikoli ne smeta biti eno, nikoli se ne smeta popolnoma zliti, marveč morata biti vedno osebi zase, ki se sicer na določenih točkah združita, a nikoli ne zlijeta. Če namreč se, je potem problem iti narazen, četudi je jasno, da nista več kompatibilna. V takih primerih namreč, ostaneta potem samo še dve polovici in ne celi osebi, ki potem ponovno iščeta nekoga, da to o polovico zapolni. Če pa znamo biti sami, samostojni, bomo tudi sami funkcionirali prav tako kot z nekom drugim.

  Poleg tega je razlika, če nekdo pri 40ih recimo nikoli ni imel nobene zveze (partnerja) ali pa je pač trenutno samski. Ima pa oboje svoje prednosti in slabosti. Pomembno je, da se počutimo dobro tako sami kot v zvezi, vse ostalo pa je bolj ali manj le domena drugih in njihovih nepredelanih stvari s seboj.

 3.   senorita pravi:

  @šuši: enako je pri meni, sej včasih res pridejo trenutki, ko bi enostavno nekoga imela, večino cajta mi je pa čist super, da sem sama :D Sem vedela, da mi boš ti znala povedat, ali se piše skupaj ali narazen ;)

  @Morska: dobro si tole napisala, nimam kaj dodat, lahko se samo strinjam :)

 4.   bonboniera pravi:

  hm, jaz raje počakam, da najdem nekoga kompatibilnega in ki mi bo malce stresel tla pod nogami, kot pa da silim v nekaj, kar mi ne paše. ni mi težko biti samosvoja, v tem včasih noro uživam ;)

 5.   senorita pravi:

  @bonboniera: in tako je tudi prav ;)

 6.   ninaa pravi:

  prav imas , se v celoti strinjam z napisanim :) Ampak je res zanimivo slisati od razlicnih ljudi kako pojmujejo biti sam..Meni so najbolj zgreseni tisti pari, ki so skupaj samo zato da z nekom so, da iomajo nekoga s komer gredo lahko na morje, nekoga ki bo prisel zvecer jim gret posteljo..Pa zraven trpijo in prenasajo reci, ki jim niso po godu al pa cel znacaj, ki je v celoti nasprotno od tistega kar rabijo…in vse samo zato, ker se spodobi, da nekoga imas… :(

 7.   senorita pravi:

  @ninaa: jaz niti ne razumem, zakaj ljudje sploh vztrajajo v takih zvezah, meni bi se namreč zmešalo. Eni pač res ne znajo biti sami in skačejo iz ene zveze v drugo :roll:

 8.   lordwales pravi:

  Kaj naj rečem Senorita? Tik pred dopustom se ne bom zaradi žensk sekiral, ampak poskušal dopust preživeti kar najbolje. Odločil sem se, d ažensk ne bom iskal, glede na to dasem vedno bolj javna oseba ( če štejemo objave v Totem listu in blogoroli imam vse pogoje za članstvo v društvu novinarjev Slovenije, kljub temud a novinarskega faksa niti od zunaj nisem pofohal )

  51 objav satire v enem letu. Dosegel sem nemogoče. Nekateri s ehvalijo z 51 ograzmi. Res je, ni vse v zvezah in navezah. Greš na potem, kamor hočep, draga ni sitna ker si že 5 uro v bunker muzeju, ali pa 5 pred 22 inčnih lcd monitorjem. Pa še vsak dase ni treba tuširat če ne greš na šiht ali od doma! To so prednosti samskega stanu, svoboda je včasih več vredna kot neskončni prepirčki, tekmovanja in dokazovanja. Veliko o tem je napsianem na mojem bogu,ki ima trenutno 171 postov. Bi jih imel če bi imel žensko?

 9.   Mavricna pravi:

  Ah, skoraj ni kaj dodat, ker ste skupaj napisali bistvo. Prednosti samskega stanu so odlične, hkrati pa včasih manjka, da bi se zbudila skupaj z Njim (pravim seveda, ne kar enim nadomestkom). Hkrati pa vem, da se rajši zbudim sama, kot pa ob napačnemu. Malo me je kar strah, da bi se iznenada zaljubila in bi šlo vse preveč na hitro. Človek se hitro navadi na čisto svoj ritem življenja, potem pa ga sicer pozitivne spremembe vržejo iz tira. Ah! Kdaj naj pa pišem, kdaj naj slikam,, kdaj naj … če je Nekdo zraven

 10.   senorita pravi:

  @Mavrična: ane, da je ogromno lepih stvari, če je človek samski ;) :P

 11.   Mavricna pravi:

  ja, absolutno je ogromno lepih stvari, če je človek samski. Praznuješ lahko tudi takšne čudne stvari, kot jih jaz danes. Srečno ločena (a ne ves ta čas samska) že 6 let!!! Jupi

 12.   senorita pravi:

  @Mavrična: congratulations ;)

 13.   Mare pravi:

  Aham, bejbe tle eno debato gor udarle. Fora je, da vas ziher noben noče, pol pa take izgovore pišete. :P

  (hec)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !