Ljudje smo si različni. Tako po videzu, barvi kože, politični opredeljenosti, veri, prepričanju, položaju v družbi, poklicu, vrednotah in še po tisoč drugih stvareh.

Tako nekateri na prvo mesto postavljajo družino, drugi prosti čas, tretji denar, četrti šport in peti kariero. In ti zadnji me na nek čuden način res impresionirajo, če sploh lahko uporabim to besedo, saj je mišljena bolj v negativnem smislu. Zakaj? Zato, ker si nikakor ne predstavljam življenja, ko ti služba pomeni vse, ko je služba dejansko tvoje življenje. Ko greš na dopust in še tja s seboj tovoriš prenosni računalnik, vsak dan pregleduješ e-maile, si vedno dosegljiv na mobitelu in v resnici komaj čakaš, da se vrneš nazaj domov, da greš lahko delat.

Prav tako si tudi ne predstavljam, da tako zelo uživam v službi, da v njej preživim praktično cel dan, pa tudi, ko pridem domov, z veseljem odgovorim še na kakšen e-mail, izrišem dva ali tri grafe, preberem pogodbo ipd. Nikakor si ne predstavljam, da službo in kariero postavim pred druge stvari v življenju – da jo postavim pred svoje najbližje, pred vse tiste male stvari, ki “delajo” življenje tako zanimivo in lepo. Niti, da mi kariera pomeni toliko, da sem pripravljena poteptati vsa svoja načela, da bi le prilezla po lestvici navzgor. Še manj, da bi se odrekla materinstvu izključno zaradi kariere.

Med drugim pa me moti tudi, da takšni ljudje ne morejo razumeti, da je nekdo zadovoljen, če celo življenje prodaja kruh, dviguje telefon, sprejema stranke ali pa vozi kombi. Bi mar morali biti vsi enaki? Vsi pretirano ambiciozni?

Jaz osebno rajši zaslužim manj, nosim manj odgovornosti in imam nad seboj več šefov kot pa, da moram biti dosegljiva podnevi in ponoči, da si privoščim celih pet dni dopusta v poletnem času in da brskam po službenem računalniku ob treh ponoči. Hvala lepa, tega se pa rajši ne grem!

 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “Služba je moje življenje”

 1.   pirat pravi:

  jest sm se najdu u zadnjem odstavku, ja :) pa še šefe lohk glih tk mal…

 2.   Swizec pravi:

  Tko kokr vi ne razumete tistih ki imamo dejansko radi svoje delo (osebno sem recimo svoj najvecji hobi spremenil v svoje delo), tako mi ne razumemo kako lahko nekdo gre na dopust in ne umre od dolgcasa ali kako lahko prezivi cele tedne v neki monotoni sluzbi kot je prodajanje kruha.

 3.   senorita pravi:

  @pirat: :D

  @Swizec: verjetno je popolnoma drugače, če je služba med drugim tudi tvoj hobi, ampak tu predvsem govorim o ljudeh, ki jim služba ni hobi. Tudi jaz imam rada svojo službo, ampak vseeno pod nobenim pogojem ne bi postavila službe pred družino ali prosti čas, dopust ipd. Ne vem pa na kakšen dopust greš ti, če ti je dolgčas, jaz namreč na dopustu uživam na polno. Kar pa se tiče monotonosti, jo ima vsaj majhen delček skoraj vsaka služba in verjemi, da so nekateri zadovoljni, če celo življenje delajo kot prodajalci. Ravno zato smo si pa različni!

 4.   vesna pravi:

  u brrrrr se ne bi bolj mogla strinjat s tabo. pa mislim da tud folk, ki jim je hobi postal sluzba, bi morali dat kdaj na off, ker po mojem je bistvo dopusta, da se odklopiš od vsakdana, pa če ti je ta še tako všeč in fajn :D

 5.   Swizec pravi:

  Problem pri tem z dopustom in odklopom od vsakdana je v tem, da po treh dneh ugotovis da si naredil vse kar si hotel narest da odklopis in zacnes pogresat stvari.

  Itak pa eni vsak dan za par ur odklopmo od vsega in smo tako vsak dan na dopustu IN vsak dan v vsakdanu. Si lahko sploh cloveki zeli kaj boljsga?

 6.   vesna pravi:

  Swizec, nice :cool:

  ampak: vse, akr počneš vsak dan, je vsakdan…. :D zame je odklop predvsem, da počneš neki druzga, neki novga, mal drgač :)

  ampak, sam da je fajn ;)

 7.   senorita pravi:

  @vesna: tudi jaz se strinjam s tabo :D kar se tiče tistih, ki jim je hobi služba. Ponavadi ljudje nimamo samo enega hobija in vsake toliko časa, je nujno potrebno, da se odklopimo kot praviš.

  @Swizec: če se vsak dan odklopiš, potem je vsak dan enak prejšnjemu, torej vseeno potrebuješ dopust, da spremeniš svoj vsakdan ;) V bistvu samo ponavljam Vesnine besede :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !