Smo res tako nezvesti ali pa smo le tako zelo nezaupljivi? Vsakič znova me namreč presenetijo besede oz. stavki po katerih ljudje najdejo moj blog.

Ker naj bi stric Google odgovoril na marsikatero vprašanje, te celo potolažil, ti svetoval, te pomiril, ti pregnal slabo vest, ga ljudje zasujejo z vsemi mogočimi vprašanji. Varanje pa je ena izmed prvih ključnih besed, ki vas pripelje na moj blog1, zato se mi poraja vprašanje, ali je nezvestobe v naši družbi veliko več kot si predstavljamo. So pari res tako idealni le navzven, med štirimi stenami pa vsak skriva svojo zgodbo? Koliko je žensk ali moških, ki živijo v prepričanju, da jim je njihov partner/ica zvest in jih ne bi nikoli prevaral, ne vedo pa, da jih ta isti človek, v katerega tako zelo zaupajo, vara dan za dnem. Ima ljubico/ljubimca že več let, živi dvojno življenje ali pa si le vsake toliko časa privošči skok čez plot. Si popestri svoje spolno življenje, čeprav naj mu/ji ne bi doma prav nič manjkalo.

vir

Res torej tako zelo varamo, smo res tako nezvesti? Ali pa smo le zelo nesigurni in nesamozavestni, ali le “delamo iz muhe slona”, pretiravamo?

 • Kako veš, da te ženska vara?
 • Ali ona misli, da jo varam?
 • Posledice varanja
 • Kako se moški obnaša, kadar vara?
 • Prevaral sem jo
 • Pogovor o prevari
 • Oprostiti prevaro
 • Si lahko tisti, ki vara odpusti?
 • ….
Takšnih in drugačnih vprašanj je še mnogo in o varanju bi se lahko napisalo še ogromno, moje vprašanje za tiste, ki boste ta zapis prebrali pa je: Ste že varali oz. bili prevarani?

 1. zaradi tega zapisa bo verjetno kraljevala na prvem mestu ;) [nazaj]
 • Share/Bookmark


28 odgovorov v “Jaz (ne) varam”

 1.   pyro pravi:

  ja

 2.   afna pravi:

  Zakaj bi, saj se da vse zment.

 3.   ford pravi:

  Nisem (še) varal, je pa nekdo varal nekoga z mano.

  Za ženske splošno velja, da če varajo poskušajo se čimbolj izogniti “odnosov” s partnerjem. Za moške pa velj na splošno, da začnejo partnerki “težiti in moriti” za vsako malenkost, ki jo naredi narobe.

 4.   igo pravi:

  2 x ne. Ampak takšno “statistiko” ni tako enostavno doseči …

  LP, Igor

 5.   Tan!a pravi:

  Hmm.. kako ugotoviti, če te partner vara? KLIK :)

 6.   igo pravi:

  @ford: potem pa 3 x ne. LP, Igor

 7.   tehtnik pravi:

  pa sej malo pa pase sprememba po dolgem zakonu:)

 8.   tehnik pravi:

  (FORD,) zakaj pa glih zenske pa sej morjo moski biti tudi prisotni a je tako?

 9.   gejboy pravi:

  najhuje je če 20letni sin očeta zaloti v pisarni z nekim moškim. Vara svojo ženo dan za dnem in to z moškim. Poznam primer. Žalostno. Še bolj žalostno, da takih primerov na klepetalnici najdeš ogromno. Poročen moški išče tipa za avanture. Ogabno. Tak sin za vedno zasovraži geje, življenje se mu postavi na glavo, razočaran spozna krutosti življenja.

 10.   gejboy pravi:

  Aja še odgovor na vprašanje. Enkrat sem prevaral iz maščevanja. Niti malega užitka nisem imel v tem in na to nisem ponosen. S fantom sva se sicer pogovorila, zaveda se, da je bil tudi on kriv, odpustil mi je brez problema, ker ve, da sem mu sicer vedno bil in mu bom zvest. Težje si jaz odpustim.

 11.   fanatik pravi:

  Kaj je najbol zanimivo? Če ima moški z desetimi ženskami odnose je frajer. Če pa ima ženska z desetimi moškimi odnose pa je kurba. A ni to ŽALOSTNO, kakšna ne enakost

 12.   Tadej pravi:

  ne vem kako je bit prevaran, mislim pa da sam ne bi varal.

 13.   igo pravi:

  GROZA !!! Šele sedaj sem opazil, da je ford trikrat uporabil moško obliko zaimkov. “Kar koli” že “to” pomeni ???!!!

  Če skombiniram vse možne oblike, potem vsaj 12 x ne, pa še kakšen ne za vsak slučaj.

  V nedoločni obliki zaimkov pa: nisem varal, nisem bil prevaran in nisem “pomagal” varati. Nikoli.

  LP, Igor

 14.   nomadka pravi:

  bila prevarana, varala nikoli in niti ne mislim! Če želiš imet drugega/drugo najprej zakljući zgodbo v kateri se nahajaš sedaj potem pa delaj kar se ti zahoče. Na dveh stolih h krati se ne sedi!

 15.   gejboy pravi:

  igor kaj si tečn za forda. pa tut če to pomen to, maš kej proti?

 16.   Zmaj pravi:

  Ma ja jaz ne vem kaj je z tem varanjem … samo je dejstvo da je danes tega dosti vec kot je bilo vcasih no vsaj mislim si, vec razpadlih zakonov itd …

 17.   Maj pravi:

  Vse življenje živeti izključno z eno osebo zna po mojem biti obremenjujoče.

  Morda bi bilo pa za razmislit, da bi si dovolili, da ima vsak poleg partnerja lahko še enega ljubimca oz. ljubico.

  Življenje je kratko in polno stresov in po svoje bi bilo prav lepo, če bi se pet dni posvečali partnerju, dva pa popolno svobodo.

 18.   openhearted pravi:

  FORD: Nisem (še) varal, je pa nekdo varal nekoga z mano. Tale tvoja je pa huda. Približno tako kontradiktorna, kot tista: vsi ljudje na svetu lažejo, samo jaz ne!

  GEJBOY: če bi bile krutosti sveta samo v varanju, kako bi bilo lepo. Tudi mene moti, če nekdo tako divje poudarja, kaj je. Jasno pa je, da si, ko ti nekdo to omeni, takoj “obremenjen” z napadom na neko tvojo spolno usmerjenost.

 19.   v. pravi:

  Za tiste ki pravijo, da niso nikoli varali in da verjetno tudi nikoli ne bodo, naj se razsvetlijo: “NIKOLI NE RECI NIKOLI!” Zadeva pride sama od sebe, še veš ne kdaj…

 20.   blaz pravi:

  FORD: Nisem (še) varal, je pa nekdo (ženska) varal nekoga (moškega) z mano.

  za “nekdo” se ne uporabi ženske oblike “varal(A)”.

  nobenega problema – lepa slovenščina za običajno spolno prakso. lahko so seveda tudi drugačni spoli, ampak …

 21.   mitja pravi:

  hecna debata :)

  sam nisem nikoli (pre)varal svoje partnerice in je tudi ne bom. nimam niti zelje niti potrebe.

  se je pa tudi meni zgodilo, da je ena zenska z menoj prevaral svojega tipa. ampak mi seveda prej ni povedala, da ima tipa – takoj, ko sem izvedel da ga ima, sva se nehala dobivat.

  ce sem ze bil prevaran? nikoli se ne ve. jest bi rekel, da se mi je tudi to ze kdaj zgodilo. sicer imam veliko rajsi odkrit odnos, pa da ce se kaj takega slucajno zgodi, da se tudi odkrito pogovori s partnerjem. ker… nenazadnje – varanje ni nujno najvecji problem (da npr. po varanju se aids prenese nate… to pa je za znoret).

  lp, M.

 22.   Fuga pravi:

  Ja, nobena juha se ne poje tako vroča kot je skuhana. Preveč sumničenja in ljubosumje v zvezo ne prinese nič dobrega. Človek, ki je ljubosumen, je verjetno poznal tudi sam precej stranpoti, če ne konkretno pa vsaj miselno. Kdo koga prevara in v kolikšni meri, je stvar načelnosti in etične drže ali pa pač potrebe v tistem trenutku. Če pa je kdo tako neumen, da to vzame za sveto in na koncu ne zna ali ne more skriti dejanja, pa je prav, če ga partner brcne v rit. In kdor je pameten ve, da se s čustvi ni dobro igrati, ker v takih primerih imaš sam s sabo probleme in je težko priti na red.

 23.   simonca pravi:

  strinjam se z majem……

 24.   vlatka pravi:

  fuga,

  no, tudi jaz sem te našla. Večkrat sem že hotela kaj komentirati, pa je vedno ‘reklo’: ’strani ni mogoče prikazati’.

  Ne, jaz ne varam.

  Moja sigurno največja vrlina je, da sem partnerju zvesta.

  In vedno zagovarjam tezo, da se morata partnerja najprej raziti, če nista za skupaj, potem naj vsak dela kar hoče.

 25.   Maj pravi:

  @Simonca, lepo razmišljaš, če imaš čas za kakšno kavico mi sporoči;)

 26.   gejboy pravi:

  MAJ: Življenje je kratko in polno stresov in po svoje bi bilo prav lepo, če bi se pet dni posvečali partnerju, dva pa popolno svobodo.

  –> Naj nebi bil partner tisti, ki ti olajša strese, te razbremeni, ob njem sprostiš svojo dušo in telo? Ne podpiram varanja in tega ne želim početi, partnerju sem zvest. Res pa sem imel tudi jaz Preteklost, močno obžalovano.

 27.   senorita pravi:

  @ford: sama ne bi želela, da nekdo vara svojo partnerico z mano. Drugače je seveda, če ne bi vedela, da je zaseden…

  @igo: res je ni enostavno doseči :)

  @Tan!a: sem prebrala :D

  @tehtnik: ni mogoče drugače popestriti zakona?

  @gejboy: ponavadi je najtežje odpustiti ravno samemu sebi. Dostikrat tisti, ki vara, to tudi sam prizna, ravno zato, ker je vest preveč močna…

  @fanatik: na žalost je tako…

  @Tadej: verjemi, da ni fajn občutek…

  @nomadka: se strinjam.

  @Zmaj: jaz imam občutek, da je varanja veliko več kot si v resnici predstavljamo…

  @Maj: tak sistem mi ne bi bil ravno všeč…

  @v: jaz osebno do sedaj še nisem varala, ne pravim pa, da ne bom nikoli, vsekakor pa si tega ne bi želela.

  @mitja: varanje je verjetno zadnji korak, ki ga naredimo ravno zato, ker v zvezi ni bilo pogovorov, ki bi rešili težave.

  @Fuga: pretiravanje s sumničenjem je včasih lahko celo hujši udarec za zvezo kot pa, če bi dejansko prišlo do samega varanja.

  @vlatka: ja, če res ne moreš zdržati z nekom, potem končaj zvezo in pojdi dalje. Tako preprosto je…

 28.   orchid pravi:

  vem da sem puna mlada si bote zaj vsi tu misli in da brezveze da kaj komeniram..sao preprosto bom..ker mislim da sm ze marsikaj dozivela in marsikaj se bom..ceprau ste vi ze veliko vec. Ja sem ze varala in sem ze bla varana in obcutek ni dober ne pr prvem in ne pr drugem.. ja, to je to..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !