September je spet tu. Mesec, ki me zadnja leta vsakič znova opomni, da je tiste prave otroške brezkrbnosti konec in da sem že nekaj časa v svetu odraslih, kjer se je treba soočiti s problemi, sprejemati odločitve in se prebijati skozi vsakdanjik.

Vsako leto me september preseneti z dejstvom, da ura res teče in nič ne reče. Vsakič se namreč sprašujem, kako je lahko že konec avgusta in s tem tudi poletja, zakaj je zjutraj spet tako hudičevo mraz, zakaj je ob pol devetih zvečer že tema, zakaj drevesa že počasi zgubljajo listje in predvsem, kako se lahko čas tako hitro obrača. Presenetijo me mali bratranci in sestrične, ki me z odgovorom na vprašanje “Kateri razred si že ti?” vedno pustijo odprtih ust, saj se mi za nekatere zdi, da so bili ravno lani prvošolčki, sedaj pa že skoraj zaključujejo osnovno šolo. September me prav vsako leto sili k temu, da se vprašam, kam beži ta čas in če je res že tako dolgo tega, ko sem jaz prvič prestopila šolski prag. Je.

Ja…september. Mesec, ki me spomni, da je jesen že skoraj tu, da bo kmalu čas slabega vremena in da bo kmalu tudi zima pokazala svoje roge. Bi mogoče še kdo šel nazaj v poletje? :)

 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “September”

 1.   Matjaž pravi:

  Meni so pa letni časi prav kul. Ravno enega se naveličam, pa pride naslednji! Trenutno mi ne divja poletna vročina, ne zimski sneg, ne bi ustrezala. Čez tri mesece se mi bo pa zdel ravno pravi čas za sneg. Trikrat hura za mati Naravo!

 2.   barbara pravi:

  Aha, me obletavajo iste misli, tudi vsako leto. Ampak potem pride jesen, pa so gobe, pa je kostanj pa je lepo, pa pride zima pa je sneg, pa je lepo :) . Ampak priznam da me tam januarja začne že konkretno metat po poletju oz. vsaj po pomladi. Zima je predolga, samo to :) .

 3.   lenaza3 pravi:

  Če bi šla še enkrat v poletje? Ko bi lahko izbirala letne čase, potem bi bilo vedno poletje. Tolažim se s tem, da čas tako hitro mineva – žal. Živim v naravi in z naravo, kar mi omogoča stvari, ki bi jih v mestu ne mogla početi. Samo iz hiše stopim, že sem sredi gozda. In kaj je lepšega, kot sprehod po senčni gozdni poti?

 4.   Maj pravi:

  Jaz bi imel pa vedno samo poletje. Kot skrajnosti bi bila sprejemljiva tudi letna časa pomlad in jesen.

 5.   senorita pravi:

  @Matjaž: saj imaš prav, verjetno bi bilo kar dolgočasno, če bi imeli samo en letni čas. Ampak jaz še vedno obožujem poletje in ta trenutek mi je žal, da ga je že skoraj konec. Bomo poskusili najti tudi pozitivne strani jeseni in zime ;)

  @barbara: ja, predolgo traja mraz in tisto depresivno vreme, poletje pa mine čisto prehitro :)

  @lenaza3: ja, zelo kmalu bo tu poletje 2010. Čas res “šiba” kot nor. Tudi jaz nisem iz mesta in si lahko privoščim takšne lepe sprehode :)

  @Maj: še en fan poletja :) Nič, moramo se tolažit s tem, da bo zima hitro minila ;)

 6.   Maj pravi:

  Žal se meni zima vedno vleeeeeeče. Zato pa sem Maj, ker maja šele zares v popolnosti zaživim in začnem res uživati v toplejših dnevih.

  Povrhu sem pa še s podeželja, kjer pozimi res nimaš česa počet.

 7.   lordwales pravi:

  Vsak zakaj ima verjetno svoj zato.

  In še dober mesec, ko bomo lahko spet blesteli v tiskani blgoroli, še pomnite tovariši!

  Četrtkovo Delo z prilogo blogorola……………

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !