Nisem zimski tip človeka. Ne maram mraza, turobnega vremena, dnevov brez sončnih žarkov, smučanja, šala, kape in rokavic. Ampak danes me je sneg popolnoma očaral – tiste male snežinke nosijo nekaj čarobnega v sebi. Nekaj, kar se z besedami ne da opisati.

Danes bi lahko cel dan sedela ob oknu, pila vroč čaj, opazovala pokrajino okrog sebe in uživala v miru. Zraven bi mogoče celo poslušala “Let is snow”, ki me letos čudežno prav nič ne moti. Ali pa bi nase navlekla tople smučarske hlače (ki jih v resnici nimam :) ) in bundo, stekla ven ter uživala v plesu snežink, se vrgla v sneg in delala “angelčke”, se sankala, kepala in naredila velikega snežaka, potem pa prišla nazaj domov vsa izmučena, mokra do kosti in premraženih rok. Tako kot včasih.

) vir

Realnost je bila drugačna. Moj plašč je bil tako zjutraj namesto črne, kar bele barve, ker sem pozabila rokavice, so mi roke zmrznile zaradi držanja dežnika, na poti nazaj iz službe pa ni bilo več sledu o prijetni belini, temveč sem se srečala s samimi lužami in grdimi rjavimi gmotami snega. Fuj in fej. Na srečo se mi ni bilo treba podati še v prometni kaos, saj ko vidiš vso to nestrpnost na naših cestah, te vse mine. Na živce pa mi gredo tisti malomarni vozniki, ki so preleni, da bi si spodobno očistili avto, preden se podajo na pot. Nekaterim se snop luči komaj vidi izpod tiste gmote snega, zadnja in stranske šipe pa tako ali tako niso dovolj pomembne, da bi jih bilo vredno očistiti. Ob vsem tem pa je najbolje še to, da ima vaš jekleni konjiček obute slabe letne gume. Zlata vredno.

Ja, prvi pravi zimski dan. Za otroke nekaj najlepšega, za večino odraslih pa trn v peti. Predlagam, da se samo za trenutek vrnete v čas otroštva – potem vam bo današnji dan (in dnevi, ki sledijo) celo všeč.

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Sneg gre…”

 1.   anuška pravi:

  UF, NE MARAM ZIME. NAJLEPŠA JE, KO SNEG GLEDAŠ NA SLIKI, ZUNAJ PA JE LEPO TOPLO

 2.   tanja pravi:

  Tudi mene jezijo neočiščene ceste, neprevidni vozniki in mraz, ki mi leze do kosti.Najbolj me moti ko moram očistiti dovozno pot od naše hiše do glavne ceste,ker je ponavadi mož v službi ko zapade največ snega. Vendar ko vidim svoje otroke kako vriskajo in skačejo od veselja, ko pada sneg vse hudo pozabim. Ni mi hudega niti ko z njimi delamo snežaka ali se sankamo pa čeprav sem že vsa plava od mraza. Saj te radosti niso vsak dan, celo leto. Tistih par čarobnih dni pa pustimo otrokom dobro voljo in veselje.

 3.   nik pravi:

  ja res je da sneg dela težave a ker je fino bit uzuni delat snežaka se špilat s prijatelji to je naj lepše samo ta mraz zakaj je sneg mrzu moker?

 4.   senorita pravi:

  @anuška: Ampak včasih je tako zelo lepo, prava idila :) Super je, če lahko sediš na toplem in gledaš ples snežink…neprecenljivo :)

  @tanja: Se popolnoma strinjam s tabo. :)

  @nik: Ja, mraz je pa stranski učinek…je treba potrpeti. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !