Ljudje smo načeloma čustvena bitja. Ni nam dovolj samo to, da potešimo lakoto in žejo, to da smo oblečeni in da imamo streho nad glavo, temveč večino časa potrebujemo tudi nekaj več kot samo to.

Kadar smo zamorjeni, mogoče samo topel objem ali dolg pogovor, kadar smo srečni, si želimo to srečo z nekom deliti, kadar smo jezni, mogoče hočemo, da nas vsi pustijo pri miru. Vsaj ponavadi je tako, da potrebujemo ljudi okrog sebe, partnerja, družino, sorodnike in prijatelje. Z njimi si želimo deliti slabe in dobre dneve, srečno in žalostno razpoloženje in čeprav obstajajo ljudje, ki so sami sebi dovolj, mislim, da človek ni bil ustvarjen, da postane samotar.

Vendar pa smo po drugi strani tudi telesna bitja, kar pomeni, da v sebi nosimo nek “živalski” nagon in ne samo čustev, misli in duha. Tako nas včasih preplavi samo strast, tista prvinska, ko si želimo samo nekoga na (v) sebi, vročih poljubov, dotikov, brez tuhtanja in treznih misli. Včasih torej potrebujemo tudi samo seks, seks brez pravih čustev, samo neko telesno dejanje. Nekaterim to ustreza, drugi tega niso sposobni, saj se nikoli ne bi mogli spustiti v takšno intimno stvar, če do osebe ne čutijo nekaj več (oz. sploh karkoli). Kadar (in če) pa človeku takšna stvar ustreza, mu verjetno “paše” v nekem danem trenutku, pa potem mogoče še enkrat, dvakrat, desetkrat s to isto osebo. Pa vendar se sprašujem, ali pridemo do stopnje, ko nam seks ni več dovolj? Ko se eden od “frendov” začne zavedati svojih čustev, ko začuti, da se ima super s to osebo, tudi ko se ne prepuščata samo telesnim užitkom, da se lahko s to osebo zelo sproščeno pogovarja. Ali pridemo do stopnje, ko si želimo s to osebo iti v kino ali na večerjo, brez dodatne družbe? Ali mogoče pridemo do točke, ko ne želimo več ločenega dopusta, ko ne želimo več ločenega žuranja, ko se nočemo več pred drugimi ljudmi pretvarjati, da je ta oseba za nas samo znanec in nič več?

Ali se v nekem trenutku iz bolj telesnega pretvorimo v čustveno bitje? Ali postane v tem trenutku seks samo nadomestilo za čustva, občutke, misli?

 • Share/Bookmark


5 odgovorov v “Sex only?”

 1.   Vrana pravi:

  Po mojem mnenju je lahko seks samo seks. Lahkoje ljubezen s seksom. Ne sme pa bit seks nadomestilo čustvom. Ker seks to pač ni. Ko se to zgodi, da to postane, ma nekdo resen problem.

 2.   NoMercy pravi:

  običajno ženske navalijo na tipe še z raznimi čustvi in potrebo po “skupnosti”, ko jim materinski nagon “zjebe znanje” in začutijo nujo po potomcih :P

 3.   senorita pravi:

  @Vrana: lahko je. Problem nastane takrat, ko nekdo začne vmešavati čustva in si želi od osebe več kot samo seks…

  @NoMercy: ah, mislim, da ni ravno tako :)

 4.   Vrana pravi:

  Senorita, sej pol se pa strinjava :) Tut glede tega kar pravi NoMercy. Včasih se mi zdi, da ženske celo bolje obvladajo situacijo, ko je seks samo seks.

 5.   senorita pravi:

  Res je, se moram kar strinjat :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !