Jutri bo čudovit dan. Prvič zato, ker je jutri ponedeljek, drugič, ker se bomo zbudili v oblačen in temačen dan, tretjič, ker boste morali “skidati cel kup snega”, če se boste želeli kam odpraviti in četrtič, ker bo jutri zjutraj v prometu po vsej verjetnosti precejšnji kaos.

Kot vedno, se bodo na cesti znašla vozila brez zimske opreme, ki bodo povzročala samo še dodatne zastoje, na pot se bodo podali tudi vozniki, ki se ustrašijo že prve kapljice dežja, ampak seveda bomo videli tudi celo vrsto pogumnežev, ki se ne bodo ozirali na sneg in razmere na cesti. Vlaki in avtobusi bodo zamujali in tisti, ki ste odvisni od javnega prevoza boste na postajah zmrzovali še malo dlje kot sicer.

Lahko pa se odločite, da bo jutri čisto prijeten dan, ker vam bo zjutraj prvi pogled skozi okno pričaral pravljično pobeljeno pokrajino, hiške z belimi strehami, veje se bodo šibile pod težko snega in na dvorišču bo videti samo stopinje vaše mačke. Oblekli se boste toplo, si nadeli šal, rokavice in škornje, stopili ven in naredili veliko kepo in jo zalučali nekam daleč v pokrajino. Smejali se boste navdušenju otrok, ki bodo že zjutraj iz omar vlekli zimske pajace in komaj čakali, da se greste z njimi sankat in delat snežaka. Za trenutek boste celo pomislili, da ne bi šli v službo in se raje prepustili zimski pravljici.

It’s your choice. :)

  • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Sneg je, glej zunaj sneg je…”

  1.   fuga pravi:

    Ja, naj le pokrije in tako tudi ostane!

  2.   vesna pravi:

    sem brala prve dva odstavka in razmisljala.. tole ti pa ni podobno… hehe.. super napisano, itak! tocno tko…. prav polepsala si mi jutrisnji ponedeljek s tem zapisom! ;)

  3.   senorita pravi:

    @fuga: tale dež že malo kvari sliko :S @vesna: hehe, me veseli ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !